Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Goedemorgen, Wij zijn verhuurmakelaar voor de verhuur van woningen. Nu is een huurcontract gedeeltelijk door de eigenaren ondertekend, het is eigenlijk de erven van.., 1 broer heeft getekend en de ander niet.

De vraag is: “kan dit zonder reden niet doorgaan omdat 1 van de erven nog niet heeft getekend? Wij hebben namelijk nog een ander kandidaat huurder die het ook graag wil huren. Er is wel per mail doorgegeven dat de verhuurders akkoord gaan wat heeft geresulteerd in de ondertekening van het huurcontract, behalve 1 van de erfgenamen

Waar het om gaat! De huurder wil niet de commissie betalen op grond van bijgaande juridische uitspraak

http://zoeken.rechtspraak.nl/detailpage.aspx?ljn=BZ6442&goback=%2Egde_2880775_member_246668368

Dit bestrijden wij aangezien wij van mening zijn dat de huurder wel opdracht heeft gegeven.

Wij willen het contract ontbinden omdat er geen vertrouwen meer is in de ontvangst van de overige betalingen. Is dit mogelijk om het contract te ontbinden op grond van het feit dat 1 eigenaar/verhuurder nog niet heeft getekend. Beide eigenaren hebben wel mondeling in eerste instantie te kennen gegeven de woning aan ze te verhuren.Bovendien heeft de kandidaat huurder wel per mail doorgegeven dat zij wist van de commissie.

De huurder hoeft geen commissie te betalen omdat u tevens bemiddeld ten behoeve van de verhuurder. De wet bepaalt dat het dienen van twee 'heren' niet mag en als dat toch gebeurt, er geen bemiddelingsvergoeding is verschuldigd. Het maakt dus niet uit of de huurder u opdracht heeft gegeven en/of bekend was met de door u gehanteerde commissie.

Wat de huurovereenkomst betreft: de verhuurders zijn mondeling akkoord gegaan. Daarmee is sprake van een huurovereenkomst. Dat die nog niet op schrift staat, maakt niet uit. De verhuurders zitten dus vast aan de huurovereenkomst, terwijl u aan de huurder geen commissie mag berekenen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag