Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Goedemorgen,

Sins 1 december 2012 woon ik samen met een vriendin in een huurhuis. Onze huurbaas woont boven ons, de woning is opgesplitst in twee woningen maar heeft één adres. We weten dat het restaurant van onze huurbaas een aantal maanden geleden failliet is gegaan. Vandaag stond de deurwaarder op de stoep met een brief dat een afsluiting van ons water dreigt. Wij hebben geen inzicht in wat onze huurbaas wel of niet betaald maar nu heben wij straks geen water meer doordat hij zijn rekeningen niet betaald. Als dit echt zo ver komt, wat kunnen wij hier dan tegen doen?
Daarnaast heb ik al vanaf het begin enorme schimmel in mijn kamer, de buitenmuur is altijd vochtig. Nu begint de schimmel ook aan het hoofdeind van mijn bed tegen de muur (een binnenmuur) te komen. Ik heb gekeken in op huurcommissie.nl en zie daar in het gebrekenboek het volgende staan:
In keuken, woon- of slaapvertrekken is als gevolg van de bouwkundige staat van de woonruimte sprake van condensatie, doorslaand of optrekkend vocht, waardoor zich zodanige schimmelvorming of houtrot in balken of vloerdelen voordoet, dat de bruikbaarheid van deze vertrekken ernstig is aangetast.
Als ernstig dient te worden aangemerkt, vrijwel constant aanwezige vocht- en schimmelvorming op wanden/plafonds/vloeren en/of door houtrot aangetaste balken, vloerdelen, plinten of kozijnhout. In het algemeen gaat de Huurcommissie van een ernstig gebrek uit als de vocht en schimmelvorming een oppervlakte heeft van 0,25 m² of meer. Opgemerkt wordt dat hier uitsluitend de keuken, woon- of slaapvertrekken worden bedoeld. De badruimte is opgenomen in Categorie C (uitgebreide lijst) onder Nb3.

Het gaat er om dat je huurverlaging kunt "vragen" door deze gebreken. Ook stinken onze keukenkastjes als we deze open trekken enorm naar de schimmel. We zijn steeds in de weer met antischimmelmiddelen maar niets werkt, de schimmel blijft, door mijns inziens slechte isolatie, terug komen. Kunnen we hier wat mee doen? Ik hoor vanuit alle hoeken dat verblijven in een beschimmelde kamer slecht voor de gezondheid is..

Ik hoop van u te horen.

Met vriendelijke groet.

Neem contact op met de curator van de huurbaas. Dat zal een hoop duidelijkheid geven verwacht ik.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag