Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


goedemorgen
ruim een jaar geleden heb ik een zakelijke volkswagen transporter gekocht bij een garagebedrijf in brabant het is een bedrijf dat bedrijfswagens verkoopt, maar niet aangesloten is bij de bovag.
na een jaar moest deze auto APK gekeurd worden en toen bleek dat deze niet afgemeld kon worden.
er was een auto met het zelfde kenteken geexporteerd op 12 september 2012.
dus zelf een afspraak gemaakt bij het RDW in Zwijndrecht en daar kwamen ze er achter dat de auto gestolen en gekloond was.
de politie de auto in beslag genomen.
nu moet de auto door OM worden toegewezen aan de eigenaar. de verzekeringsmaatschappij eist de auto op die indertijd toen de auto gestolen was uitbetaald heeft.
zelf heb ik in een brief met alle rekeningen van deze auto en betalingsbewijzen opgestuurd naar de officier van justitie, maar deze is van pplan zo stled deze in een schrijven, de auto terug te geven aan de verzekering.
nu kan ik nog een klaagschrift indienen om gehoord te worden in deze zaak zodat de rechter ook naar mij luisterd alvorens deze overgaat toto teruggave.
mijn vraag heeft dat zin om een klaagschrift te schrijven?
omdat ik een zakelijke rechtspersoon ben ondanks dat ik kleine zelfstandige ben heb ik geen recht op consumenten bescherming.....
graag een advies hoe ik verder kan handelen.

Beste vraagsteller,
u dient te onderscheiden de strafbare feiten en de strafrechtelijke maatregelen die genomen kunnen worden en de civielrechtelijke feiten en de mogelijke daaraan gerelateerde juridische stappen. Over de eerste weg weet ik niet precies waarover u spreekt , mogelijk hebt u het over uw schadevordering als slachtoffer van een misdrijf? Over de tweede mogelijkheid kan ik u wel een advies geven:

U stelt dat u geen recht hebt op consumentenbescherming omdat u een kleine zelfstandige bent. Ik ben dat niet geheel met u eens omdat een beroep op (onredelijke) algemene voorwaarden ook toekomt/reflecteert in de relatie tussen een kleine zelfstandige en zijn professionele wederpartij.

Daarnaast is het zo dat de wet u nog meer handvatten geeft zoals een beroep op dwaling, bedrog, wanprestatie, en onrechtmatige daad zodat u mogelijk nog (een groot deel van de) schade kunt verhalen op uw tegenpartij. Ik kan u daarbij van dienst zijn door een aansprakelijkstelling -brief te schrijven, een juridisch document waarin uw juridische standpunten worden verwoord.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag