Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Goedemorgen,

Mijn vriend en ik zijn uit elkaar, nu wonen wij samen en hebben 2 kleine kinderen. Wij hebben sinds vorig jaar januari samen een huis gehuurd waar wij beide voor hebben getekend. Nu wilt hij dat ik het huis uit ga en weer terug ga naar mijn ouders met de kinderen. Wij hebben geen samenlevings contract, hij heeft wel de kinderen erkend. Wat zijn mijn rechten op dit vlak?
Alvast bedankt.

Als u er niet uitkomt en u wilt in de huurwoning blijven wonen dan zult u dit aan de rechtbank moeten voorleggen. Daarvoor is een kort geding aangewezen.

Beoordeel dit antwoord:

In aanvulling op het antwoord van Jos. Wie er blijft wonen, bepaal je in eerste instantie zelf. Kom je er samen niet uit, dan kun je het aan een rechter voorleggen. Als jij en je partner kinderen hebben, is er een grote kans dat de rechter het huis toewijst aan degene bij wie de kinderen meer dan de helft van de tijd wonen. Als jullie geen kinderen hebben, maakt de rechter een belangenafweging. Hij kijkt dan naar wat een eerlijke beslissing is. Voor de rechter maakt het niet uit of je een hoofdhuurder of een medehuurder bent. In plaats van naar de rechter zou je ook naar een (echtscheiding) bemiddelaar kunnen gaan om te proberen er op die manier uit te komen.

Beoordeel dit antwoord:

Wat de erkende kinderen betreft kan kinderalimentatie aan de orde zijn. Partneralimentatie niet. Wat de huurovereenkomst betreft heeft u denk ik voldoende aan de al door anderen gegeven antwoorden.

Beoordeel dit antwoord:

Ik sluit mij aan bij het antwoord van Robert: zeker omdat er kinderen in het spel zijn gaat mijn persoonlijke voorkeur uit naar bemiddeling want ook na het uit elkaar zijn moet je toch nog samen door 1 deur kunnen, omwille van de omgangsregeling etc. Ik kan u eventueel nadere informatie geven over bemiddeling.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag