Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Goedemorgen meneer/mevrouw,

Ik heb het volgende probleem. Bij mijn vriendin op haar werk heeft de werkgever haar vakantiegeld niet uitbetaald. Dit is niet met haar overlegd en zij gaat hier ook niet mee akkoord. Het geschil komt omdat er onenigheid bestaat over het feit van uren verrekening. Werkgever zegt dat ze in de min uren staat en mijn vriendin kan overleggen dat ze in de plus uren staat.We hebben vorige week een brief gestuurd met de mededeling dat ze niet akkoord gaat voor het niet uitbetalen van haar vakantiegeld. Tevens hebben we vermeld dat hij 5 werkdagen de tijd heeft om het uit te keren en anders heffen we een wettelijke rente van 50% over het niet uitgekeerde vakantie geld.

Wat kunnen we nog meer doen om het vakantiegeld te ontvangen?? Volgens mij mag hij dit nooit onaangekondigt inhouden en gaat daar altijd nog een gerechtelijke procedure aan vooraf??

Met vriendelijke groeten,

M



Meestal helpt een telefoontje en een brief van een arbeidsrechtjurst. U kunt daarna een procedure starten bij de rechtbank. Meestal laat een werkgever het niet zo ver komen. Daarbij moet de werkgever een deugdelijke administratie overleggen van de gewerkte plusuren.

Als u inhoudelijk hulp wenst kunt u een jurist inschakelen tegen een redelijk tarief. U kunt mij of een andere jurist op dit forum daarvoor benaderen.



Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag