Stel vraag

Particulier


Goedemorgen, lange tijd had ik geen vast woonadres en ben zelfs een lange tijd onbekend uitgeschreven geweest, mijn exvriend met wie ik ook een kindje heb, heeft mij een tijdje terug de kans aangeboden om bij hem in te komen wonen zodat ik vanaf een vast adres mijn leven weer op orde kon krijgen, voor alle duidelijkheid, ik heb een kamertje in zijn huis en we zijn niet meer dan vrienden, ook zijn wij niet met ruzie uit elkaar gegaan en puur uit goedheid wil hij dat ik de puinhoop in mijn leven op orde krijg. nu wil een gerechtsdeurwaarder een lijst van roerende zaken die aantonen dat niks in zijn huis van mij is, anders word er beslag gelegd en gaan ze over tot verkoop, mijn ex heeft niet zo'n lijst, veel spullen zijn al ouder dan 10 jaar waarvan hij ook een aankoopbon niet meer heeft, het enige dat hij heeft kunnen aantonen is dat het huis van hem is, de gerechtsdeurwaarder is niet voor rede vatbaar ook wil hij geen betalingsregeling aangaan omdat ik niet meer dan 40 euro per maand kan betalen, bij mij stijgt de paniek weer en wil me weer laten uitschrijven omdat ik niet wil dat mijn ex door mij in de problemen komt, maar hoe krijg ik mijn leven ooit weer op orde als ik weer geen vast adres heb, wat moet ik nou doen?

Beste vraagsteller,
in zulke situaties is het altijd beter een "huurcontract" voor een kamer schriftelijk als bewijs te kunnen overleggen met daarin opgenomen de roerende zaken die van de hoofdhuurder zijn. Nu wordt aangenomen dat u het gehele huis bewoont of duurzaam de huishouding deelt. Uw vriend kan stellen dat u slechts een kamer huurt en /of gedurende een korte periode kostganger bent. Een lijst met de roerende zaken die van de hoofdhuurder zijn , kan worden overlegd. Vraagt de deurwaarder expliciet om aankoopbonnen?

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank u wel voor u snelle reactie.

Hij vraagt om een lijst van roerende zaken, maar hij had het ook over aankoopbonnen,
kunnen we dat alsnog schriftelijk vastleggen of is het daarvoor te laat?
en waar en hoe leg je zo'n lijst van roerende zaken vast?
Ik heb de gerechtsdeurwaarder uitgelegd dat ik heel graag mijn leven op orde wil brengen en mijn schulden heel graag wil betalen.
maar hoe ik iemand die mij uit pure goedheid wilt helpen hier buiten? ik kan mezelf wel weer uitschrijven en het weer gaan ontvluchten, maar dat wil ik niet meer, ik kan het ook gewoon niet meer.


U kunt de afspraken die u samen hebt gemaakt alsnog vastleggen alsmede een lijst met de roerende zaken die u ook huurt. De hoofdbewoner kan gebruik maken van de kamerverhuur vrijstelling zodat er geen toeslagen worden gekort. Houdt bij huurprijs rekening met deze vrijstelling die ongeveer 4.300 is in 2013. Kijk voor het juiste bedrag op de site van de belastingdienst.
Terugkomend op het huurcontract en de aankoopbonnen: alles wat zich buiten de gehuurde kamer bevindt zou in principe sowieso niet aan u toebehoren, alleen de spullen in de gehuurde kamer die ook niet op de lijst staan vermeld. Die lijst hoort bij het huurcontract , waar in moet staan wie huurt, adres, wie verhuurt,adres, de termijnen , de prijs en welke kamer is aangewezen, en regels van het gebruik van keuken en badkamer. Geen andere formaliteiten vereist behalve dan elkaars toestemming en handtekening.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Heel heel erg bedankt voor uw antwoorden



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag