Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Goedemorgen,


Laatst kreeg ik een brief dat mijn WW-aanvraag niet word behandelt omdat ik blijkbaar op 12 januari niet genoeg informatie heb doorgegeven die ze aan mij hebben gevraagd.

1. Ik kreeg geen brief naar mijn huis toegestuurd of naar mijn online werkportaal dus kon ik het ook niet weten dat ik nog meer informatie moest opsturen.
2. WW aanvraag was gedaan en alle taken in de werkmap werden ook gedaan.

Dus mijn WW aanvraag is zonder geldige reden afgewezen terwijl ik bijna 2 jaar heb gewerkt.

Wat kan ik hier tegen doen?

U kunt bezwaar maken. Dat kunt u zelf doen, kijkt u eens op : https://www.uwv.nl/particulieren/klantenservice/klachten-bezwaar-beroep/bezwaar-en-beroep/index.aspx

Maar u kunt ook de hulp inroepen van mij of een van mijn collega's. Dat heeft als voordeel dat u daarmee kennis van de -dwingende- procedureregels in huis haalt. Let u vooral op de termijnen, overschrijding daarvan kan uw kansen snel tot 0 reduceren.

Beoordeel dit antwoord:

Waarschijnlijk is uw vraag buiten behandeling gesteld. Dat mag het UWV alleen doen als aan de voorwaarden hiervoor is voldaan. Als het UWV nadere info nodig had, dan zouden zij u er ook op moeten wijzen wat de consequenties zijn van als u niet reageert. Tevens moet u een termijn krijgen om de info aan te vullen. U heeft de brief niet gehad zegt u, dus de vraag is of het terecht is dat het UWV uw aanvraag niet verder in behandeling neemt. Als u het niet eens bent met de beschikking waarin staat dat zij uw aanvraag niet verder in behandeling nemen, kunt u hiertegen in bezwaar gaan. Dit dient u wel binnen 6 weken na de datum van de beschikking doen. Als u meer informatie nodig heeft, dan kunt u uiteraard contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag