Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Goedemorgen,

Ik werk in de horeca en heb al 4 contracten gehad (totaal alle contracten bij elkaar 60 maanden). Mijn contract loopt in januari af, moet mijn baas aangeven van te voren of ze dit verlengen (volgens mij niet).

Tevens las ik dat de horeca CAO per 1 januari 2014 waarschijnlijk veranderd, in de zin van het aantal contracten. Betekend dit ook dat mijn contract automatisch vast zal worden na 1 januari?

Alvast bedankt voor het antwoorden.

In afwijking van de wettelijke regeling is er in de CAO horeca geregeld dat een contract voor bepaalde tijd wordt omgezet in een contract voor onbepaalde tijd als:

\"arbeidsovereenkomsten voor bepaalde tijd elkaar met tussenpozen van niet meer dan één
maand hebben opgevolgd en een periode van 60 maanden, de tussenpozen inbegrepen,
hebben overschreden;\"

Als u in januari 60 maanden hebt gewerkt en u blijft ook bij dezelfde werkgever werken dan geldt uw nieuwe contract als een vast contract.

Uw werkgever hoeft niet aan te geven of uw contract wordt verlengd. Als uw werkgever niets hierover zegt en u vervolgens gewoon bij hem blijft werken dan geldt dit als verlenging van het contract.
Als uw werkgever hierover niets zegt, hij u niet meer toelaat tot uw (voormalige) werkzaamheden en uw totaal aantal gewerkte maanden (conform CAO) niet meer dan 60 is, dan is uw contract beëindigd zonder dat dit een vast contract is geworden.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag