Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Goedemorgen,

3 jaar geleden heeft de rechter een uitspraak gedaan nadat ik ontslagen ben. De uitspraak luidt als volgt: Partijen komen overeen dat de geldende wachtgeldregeling van toepassing blijft, echter met dien verstande dat mevr.B
gedurende eerste twaalf maanden een aanvulling ontvangt op een uitkering dan wel lager loon tot 100% van haar laatst genoten inkomen,
gedurende de tweede periode van 12 maanden zal de uitkering of het lagere loon worden aangevuld tot 90%
en de resterende 42 maanden zal dit worden aangevuld tot 80%.

Eind augustus stopt de WW-uitkering. Ondanks honderden sollicitaties heb ik geen ander werk gevonden. In de uitspraak staat dat mijn ex-werkgever een uitkering dan wel lager loon moet aanvullen. Maar ik heb geen lager loon en "volgens zeggen" heb ik geen recht op bijstand ( omdat ik die aanvulling heb ) Mijn vraag is nu moet mijn ex-werkgever de volle 80% gaan betalen of kan hij zeggen er is geen lager loon of uitkering dus vullen wij niet aan?
Ik hoop dat u mijn vraag kan beantwoorden.

De uitspraak is volgens mij duidelijk. Als u loon of een uitkering krijgt wordt dit aangevuld tot 80 %. Als u geen loon of uitkering krijgt kan die ook niet worden aangevuld. U krijgt dan dus niet een "aanvulling" van 80 %.

Beoordeel dit antwoord:

Het lijkt me op zijn minst discutabel of u, in het kader van de uitspraak van de rechter, welke (mede) tot doel heeft dat u gedurende een ruime periode (als ik goed lees 5,5 jaren) een uitkering/loon ontvangt op een bepaald minimum, nu achter het net vist. Dat is in ieder geval in strijd met de strekking van de uitspraak (welke ik vanzelfsprekend niet integraal ken. Dit temeer nu de rechter daarbij refereert aan de geldende wachtgeldregeling. Mijn voorlopig advies is uw voormalig werkgever aanspreken op nakoming van de uitspraak, waarbij u vanzelfsprekend met mij contact kunt opnemen voor een nadere advisering.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag