Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Goedemiddag. Na een lange sollicitatieprocedure ben ik uiteindelijk bevorderd binnen mijn afdeling. Tegelijkertijd liep er binnen het bedrijf een reorganisatie ronde en is vlak na mijn bevordering duidelijk geworden dat ze mijn functie buiten de afdeling hebben geplaatst en later zelfs opgeofferd. Resultaat is nu dat ik geen baan heb in de nieuwe organisatie. Mag dit zomaar? Dit had toch allang intern bekend moeten zijn bij personeelszaken.

De vraag is of uw oude functie wel in stand blijft. In dat geval kunt u naar mijn mening die functie claimen want ik ben het met u eens dat als ze onmiddellijk nadat u bevorderd bent de functie opheffen hadden ze u of niet moeten aannemen in die functie of u moeten wijzen op de risico's.
Als u juridische hulp wilt inschakelen kunt u daarvoor vrijblijvend rechtstreeks contact opnemen met mij of een van de juristen op deze site, bijv. via de link ' direct contact' die u - als u heeft ingelogd - ziet bij dit antwoord

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank u voor uw snelle reactie. Mijn oude functie is meteen na mijn promotie opgeofferd. U moet begrijpen dat ik nog steeds hetzelfde werk doe maar dat ik eindelijk hiervoor beloond ben. Nadat ik ben bevorderd werd langzaam duidelijk dat mijn nieuwe functie buiten de afdeling werd geplaatst en uiteindelijk zou verdwijnen. Mijn lijnmanager heeft nog getracht mijn verdwijnen tegen te gaan door samen met zijn chef een zogenaamde Feitelijk Opgedragen Functie op papier te zetten en dit getekend bekend te stellen. Ook dit heeft niet mogen baten. Begrijp ik u goed dat ik hiertegen officieel bezwaar aan kan tekenen?


Ik ga er van uit dat ze u in het kader van het sociaal plan een andere baan moeten aanbieden en als dat niet lukt dat ze dan een ontslagvergunning vragen. U kunt dan bij het UVW bezwaar maken tegen de ontslagvergunning. Soms is er binnen het sociaal plan ook de mogelijkheid van bezwaar te maken. Daarvoor moet u in het sociaal plan kijken.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag