Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Goedemiddag,
Mijn zoon heeft per 01-01-1962 een nieuwe baan, bij zijn vorige werkgever heeft hij nog recht op 6 mnd. vakantiegeld. Zijn vorige werkgever verzuimd tot heden dit op zijn rekening te storten en de laatste maand reageerd hij niet meer op tel. en mailverkeer.
Ook zijn jaaropgaaf heeft hij nog niet ontvangen terwijl eind deze maand toch de belastingaangifte gedaan moet worden. Welke stappen moeten en kunnen we nog ondernemen daar oude werkgever niet meer reageerd.

Ik adviseer u hem te sommeren om het vakantiegeld te voldoen, bij gebreke waarvan u de wettelijke verhoging ex artikel 7:625 BW in rekening zult brengen.

Beoordeel dit antwoord:

Ik sluit mij aan bij het advies van de heer van Viersen.

Het sommeren van de werkgever kunt u door middels een aangetekende brief. Uw zoon heeft - zoals u zelf al stelt - recht op een correcte eindafrekening, daaronder valt ook het vakantiegeld. Laat de werkgever weten dat dit per ommegaande, maar in ieder geval binnen 7 dagen na dagtekening van de brief uitbetaald dient te worden en dat u anders genoodzaakt bent rechtsmaatregelen te treffen. In deze brief kunt u de werkgever ook wijzen op het feit dat hij verplicht is een correcte jaaropgave te verstrekken (dit staat in Artikel 28 sub d van de Wet op de loonbelasting 1964).

Mocht de werkgever ook hierop niet reageren adviseer ik u een jurist in te schakelen.

Daarnaast is het misschien handig om te weten dat de belastingdienst tegenwoordig de service biedt dat u het aangifte programma inclusief gegevens kunt downloaden, de jaaropgave hoeft dan alleen nog ter controle gebruikt te worden.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag