Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Goedemiddag . Mijn ex man waarmee ik in gemeenschap van goederen was getrouwd heeft tijdens ons huwelijk een lening verstrekt aan een BV.Mij is daar geen toestemming voor gevraagd en ik heb niet voor akkoord getekend. Deze lening is in het echtscheidingconvenant (2011) als bezit gelijkelijk verdeeld over beide ex partners. Dit slechts op papier want het geld was uitgeleend.
Nu wil ik mijn helft van deze lening terug van de BV en heb de directeur van de BV in de gelegenheid gesteld mijn deel aan mi jte betalen. De directeur van de BV geeft aan dat hij met mij niks te maken heeft omdat hij de lening met mijn ex man is aangegaan en verwijst me naar mijn ex man. Heeft deze directeur het bij het rechte eind? Of heeft hij na mijn scheiding de helft van de schuld aan mij en de andere helft aan mijn ex man? Wie moet mij betalen als ik mijn deel van het geld wil hebben? Ik hoop dat u mij de richting aan kunt geven. Mvg D

Beste vraagsteller,
de directeur heeft in beginsel gelijk en bovendien hangt het ook nog af van de voorwaarden die zijn bedongen bij het aangaan van de lening of u terstond de helft mag opeisen. Ik denk van niet. Indien u geen toestemming hebt gegeven voor deze lening zou u wel kunnen overwegen deze rechtshandeling te vernietigen. Een probleem daarbij is dat u in het echtscheidingsconvenant bekend bent geworden met deze lening en zelfs de helft van het bezit op u heeft genomen! Dan is weer de vraag of u met deze handeling geen afstand hebt gedaan van uw recht om de geldlening zonder uw toestemming te vernietigen!
Stel dat dat niet zo is. dan moet u in principe uw ex man aanspreken tot betaling van de helft of de aflossingstermijnen van de helft vanaf het moment van uw scheiding.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag