Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Goedemiddag,

Ik treed financieel op namens mijn broer die onder een zware depressie lijdt. In oktober 2012 heeft mijn broer een lening afgesloten en daarbij andere leningen ingelost en opgezegd (oversluiten). Echter deze beide leningen die zijn opgezegd in 2012 zijn blijven bestaan en nu heeft mijn broer in september 2013 deze 2 bedragen geheel opgenomen. Kan ik de kredietverstrekkers nalatigheid van hun zorgplicht verwijten? Had mijn broer deze bedragen niet op kunnen nemen dan had hij nu ook niet in de financiele problemen gezeten en was hij niet zwaar overgekrediteerd geweest.

Zolang uw broer niet onder een vorm van curatele of bewindvoering staat is hij handelingsbekwaam. In dat geval is een kredietverstrekker niets te verwijten.

Beoordeel dit antwoord:

Goedemiddag,

Ik ben het eens met collega, boven mij.
In beginsel zal een kredietverstrekker zich als een redelijk handelend financieel specialist dienen te gedragen. Ook de consument heeft een vorm van mededelingsplicht.

Wel vreemd is dat de ingeloste aflossingen zijn blijven bestaan. Hier zou een laakbaarheid zijdens de kredietverstrekker kunnen zitten.

Mocht u meer informatie willen, dan zou u mij kunnen mailen. Ik kan eventueel een toevoeging voor je aan vragen (pro deo), zodat de bijstandskosten slechts een eigen bijdrage is op gefinancierde rechtshulp door de overheid.

Met vriendelijk groet.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag