Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Goedemiddag,

Het volgende wil ik u voorleggen.

Op het moment sta ik ingeschreven bij mijn ouders, maar feitelijk woon ik in een andere plaats om tijdelijk op een huis van iemand te passen. Ik ben al een tijd afgestudeerd, maar kan tot op heden geen baan vinden. Zeer waarschijnlijk kan ik op korte termijn wel aan het werk komen in de plaats waar ik nu tijdelijk woon, maar daarmee zal ik - zoals het er nu uitziet - niet meer verdienen dan €300-€400 per maand. Ik heb pas geleden geprobeerd om een bijstandsuitkering aan te vragen, maar dat kan niet omdat ik nog sta ingeschreven bij mijn ouders. Nu zou ik heel graag een plek voor mezelf willen, dus ergens in de buurt een huisje/appartement willen huren. In dat geval ben ik alleenwonend, heb ik in dat geval wel recht op een bijstandsuitkering? Krijg ik in dat geval niet het verwijt dat ik uit huis ben gegaan? Als ik thuis blijf wonen, kan ik sowieso geen uitkering krijgen.

Kort samengevat vraag ik me dus af of het feit dat ik uit huis wil en zelf een huisje ga huren het recht op een bijstandsuitkering in de weg staat.

Dat u verhuist vanuit uw ouderlijk huis, vormt geen beletsel om een uitkering te krijgen. Slechts indien de werkloosheid verwijtbaar is, kan dit problemen opleveren.
Gedachte daarachter is dat je als persoon niet kan kiezen of je bij iemand -je ouders- mag blijven wonen.

Vanwege de strikte regels die er zijn, moet een bijstandsuitkering eigenlijk bijna -helaas- net zo behandeld worden als een multinational die een lage belastingdruk zoekt.
Door gebruik te maken van diverse regels kan een zo hoog mogelijk inkomen worden ontvangen.
Ga dus goed na welke regels er zijn en ga creatief om met diverse regelingen en bepalingen.

Kom je er niet uit, of heb je vragen? Neem even contact op.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag