Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Goedemiddag allen,

Ik heb een vraag mbt een mijn motorongeluk en zal proberen mijn vraag zo goed als mogelijk te omschrijven.


Introductie:
Ik heb vorig jaar een oldtimer motor (Suzuki Intruder VS 700) aangeschaft via marktplaats. (twv 2250 euro)
Deze motor was verbouwd / custom gemaakt door de vorige eigenaar, en heeft hier veel kosten aan gehad, oa uren maar ook het spuiten van nieuwe lak op de motor e.d. verchromen van bepaalde onderdelen etc etc.
Ik heb zelf recent de koppeling vervangen, nieuwe achterband en wat zaken zoals knipperlichten en verchroomde delen aan de motor. (bonnen kleindeels aanwezig)
De motor is inmiddels precies 1 jaar bij mij in het bezit en heb de motor met een oldtimer verzekerd bij unive. (WA).
De motor heb ik niet laten taxeren op dat moment. (vond ik nog niet nodig aangezien ik nog meer aan de motor wilde verspijkeren)

Situatie ongeluk:
Ik reed op een voorrangsweg (70 km/u, waar je 80 mocht rijden), en er steekt opeens een auto de weg op vanuit een uitrit, de bestuurster heeft mij niet gezien.
Helaas kon ik de auto niet meer ontwijken en klap vol op de auto net voor het linker voorwiel, resultaat: motorschade, gekneusde ribben, gebroken pols en gescheurde kniebanden. Ik reed met een vriend samen die de auto nog wel (net aan) kon ontwijken, en deze persoon heeft samen met 4 andere getuigen een getuigenverklaring bij de politie afgegeven voor het procesverbaal. ik werd afgevoerd per ambulance.
Gelukkig zijn er foto's gemaakt vlak na het ongeval, waarin goed is te zien dat ik midden op de weg heb gereden (remspoor 1,60m vanaf de zijkant van de weg, ik reed midden op mijn weghelft). De politieman die 2 dagen later bij mij ook een verklaring kwam afnemen vertelde mij dat de tegenpartij een boete krijgt voor het niet voorrang verlenen.
Dit stelde mij gerust, omdat dit aantoont dat dit absoluut niet mijn schuld is geweest. Helaas kon ik geen kopie van het procesverbaal mee krijgen.


Invullen schadeformulieren;
4 dagen na het ongeluk heeft mijn vader de schadeformulieren ingevuld met de tegenpartij, ik lag met zware medicijnen op bed en heb hier helaas niet bij kunnen zijn.
Op het schadeformulier geeft de tegenpartij aan, maar 30cm over de haaientanden te zijn gereden, helaas was ik er niet bij en mijn vader ook niet, dus dit is in de situatieschets ook zo getekend. (remsporen laten zien dat zij meer dan 1,6m op mijn weghelft heeft gezeten.) wat naar mijn mening en die van mijn vriend ook zo is geweest.
Ik kreeg hierbij een vervelend gevoel, omdat zij inprincipe wilde "sjoemelen" met de schuldvraag voor de verzekering. (terwijl je zelf in de kreukels ligt en veel schade hebt opgelopen)


Verhalen schade:
Ik ben met de schadeformulieren naar mijn verzekering toegestapt, helaas konden zij niets voor mij betekenen (omdat ik geen rechtsbijstandsverzekering had!).
Ik was erg verbaasd, maar toch weet ik ook hoe verzekeringsmaatschappijen zijn.
Ik heb een temlate brief meegekregen om de tegenpartij aansprakelijk te stellen, ik heb de tegenpartij aansprakelijk gesteld voor de materiele schade van 3500 euro.
Dit zijn de kosten van de motor, kleding, helm, etc. De brief is inmiddels aangetekend verstuurd naar de bestuurster van de auto.

De verzekering van de tegenpartij heeft zojuist een schadeexpert langsgestuurd, die de schade heeft vastgesteld op de dagwaarde (500 euro) + nog wat kleine kosten voor de kleding, min de afschrijving van de kosten van de helm (20% per jaar etc).

Mijn vraag betreffende materiele schade:
1)Ik wil hier absoluut geen slaatje uitslaan, maar ik vind het bedrag waarop de verzekeringsmaatschappij de materiele schade vaststeld absoluut veel te laag.
Hoe kan ik hier het beste mee omgaan, wat kan ik nu als beste doen?

Tevens wil ik ook iets weten over de letselschade.
Ik heb extra kosten moeten maken voor o.a. medicatie, huur van rolstoel, douchearm waarvan de bonnen uiteraard aanwezig zijn.
Ook houden we netjes de kilometers bij die wij moeten maken voor het bezoek aan ziekenhuis e.d. dit zal ik ongetwijfeld vergoed krijgen, MAAR,
2) ik heb bijvoorbeeld ook 2 joggingbroeken moeten kopen, zodat ik alsnog tijdelijk met een brace kan lopen e.d.
Krijg ik deze ook vergoed?

3) En wat betreft de fysio, kan ik hier niet zelfstandig heen, en ben aangewezen op mijn ouders, vrienden etc, hoe zit het met deze kosten?
Of kan ik een taxi nemen hiervoor, zodat ik mijn omgeving hier niet mee belast.

4) voorlopig zit ik aan huis gekluisterd, en kan bijvoorbeeld niet zelfstandig naar verjaardagen kan ik hiervoor ook een taxi nemen en worden dit soort kosten ook gedekt door de tegenpartij?

Dan al helemaal niet te spreken over bijvoorbeeld mijn geplande kampeervakantie die nu niet door kan gaan, hoe zit het met dit soort zaken?
heeft iemand hier ervaring mee? hoe ik hier het beste mee kan omgaan?

Ik hoop dat mijn verhaal duidelijk is en als er vragen zijn, stel ze gerust.
Hopende hiermee op een goed advies of tips die voor mij bruikbaar zijn.

Alvast bedankt!

Beste vragensteller,

Op de eerste plaats wens ik u een voorspoedig en algeheel herstel toe.

Het verhalen van een letselschade is niet eenvoudig. Veel van de door u genoemde posten kunnen inderdaad worden verhaald op wederpartij. U hebt al gemerkt dat de verzekeraar zijn best doet om de schade zo laag mogelijk vast te stellen. Ik adviseer u dan ook om een ervaren letselschade advocaat in de arm te nemen, die u helpt bij het vaststellen en verhalen van de schade.

Indien de wederpartij aansprakelijk is, en daar heeft het alle schijn van uw verhaal lezende, kunt u de kosten van de advocaat ook op de wederpartij verhalen.

Mocht u dit willen, dan sta ik u graag bij. U kunt contact met mij opnemen via "direct contact" (als u ingelogd bent).

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag