Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Goededag,

Ik zit in een vervelende situatie.
Samen met een huisgenootje huren wij een complete woning.
Nu heeft zij de huur opgezegd en is weg gegaan en heeft haar spullen gepakt.
We hadden een ruzie gehad maar niks ernstig. Maar omdat ze de huur niet op tijd heeft opgezegd krijgt ze de borg niet terug de laatste maand van de huurbaas. Dus hebben ze de sleutel gehouden.

Nu heb zware problemen gekregen met haar vader en heb ik hem de toegang ontzegd.
Dreigementen van beide kanten zijn geuit en ik ontzeg hem de toegang tot de woning om verdere escalatie te voorkomen.

Maar nu komt hij elke keer langs met de sleutel zonder mijn oude huisgenootje om mij te bedreigen in mijn eigen huis. Hij zegt dat hij recht heeft om binnen te komen omdat zij de laatste maand heeft betaald met haar borg. Zij woont hier al 5 weken niet meer maar de betaling is dan wel gedaan door middel van borg.

Mijn vraag is ik heb het recht om iemand de toegang tot mijn woning te ontzeggen als ik mij bedreigd voel ook al is dat famillie van mijn mede huurder?

Zij praat niet meer tegen mij en doet geen overleg meer. En kan alleen nog maar met die vader praten. Ik heb niks met die man te maken zij is 25 jaar oud. De huurbaas is op de hoogte en aanwezig geweest bij de dreigende situaties en wilt ook niet dat hij nog langs komt er zijn geen spullen meer van haar hier aanwezig en hij heeft hier niks te zoeken.

Als hij toch binnenkomt kan ik de politie bellen voor huisvredebreuk aangezien ik hem op de whatsapp en in bijzijn van de huurbaas de toegang tot de woning heb ontzegd?

Ik hoop spoedig van u te horen want ik wil geen problemen.

Ik adviseer u telkens een melding maken bij de politie. Zij zijn dan op de hoogte van uw situatie. Waarschijnlijk krijgt u het mobiele telefoonnummer van de wijkagent. De agent zal dan bij u langskomen.

U kunt ook een ander slot plaatsen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag