Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


Goede morgen.
Vorig jaar is er een inval bij mij thuis geweest door een AT Team.
Daarbij is er 23 gram cocaïne gevonden.
Heb in een verklaring verteld dat dit voor eigen gebruik was maar ben veroordeeld tot 8 maanden.Deze 8 maanden heb ik uitgezeten en ben nu mijn nieuwe leven aan het opbouwen.
Eigenlijk gaat alles goed behalve dat mijn rijbewijs ongeldig is verklaard door het CBR.
Bij binnenkomst van HVB Heb ik een UC gekregen en deze was negatief.En ook bij de rest van mijn Detentie scoorde ik negatief.Nu ik ook bezig ben om mijn nier af te staan aan mijn zus moet ik dus ook getest worden en deze zijn dus ook negatief.
Nu wil het CBR dat ik een test ga doen om te kijken of ik mijn rijbewijs kan terug krijgen deze kosten zijn ongeveer 1200 euro vind dit niet terecht dus wil en kan ik ook niet betalen.Ik ben ook nooit aangehouden met drank of drugs op.
Wat kan ik doen om mijn rijbewijs terug te krijgen?

Beste vrager,

Het CBR is een taaie instantie, die veel 'zomaar' mag. Het uitgangspunt bij beslissingen als in uw zaak, is dat de kosten voor de degene die het betreft zijn. Daarop wordt, hoe onredelijk dit in de regel ook gevoeld wordt, geen uitzondering gemaakt. Niet betalen, geen test en dus geen rijbewijs, daar komt het eigenlijk op neer. Bezwaar maken kan, met een advocaat, maar de slagingskans is erg bescheiden. Kans van slagen heeft u als uit het dossier blijkt dat er onredelijke of zelfs onrechtmatige beslissingen in uw zaak genomen zijn. U kunt een advocaat inschakelen om dat uit te zoeken. Desgewenst kunt u zich tot mijn kantoor wenden. Succes ermee.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag