Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Goede morgen,

Ik en mijn ex hebben een appartement in Eindhoven gekocht al een aantal jaren geleden, wij hebben destijds, toen wij uit elkaar gingen, de afspraak gemaakt dat hij in het appartement zou gaan wonen en ik een klein gedeelte zou gaan meebetalen omdat hij het niet alleen op kon brengen. Nu ruim 2 jaar verder wil zijn vriendin het appartement gaan wonen met hem. Nu heb ik van een vriendin begrepen dat ik verkoop kan eissen via de rechtbank ofzo. m

U heeft afspraken gemaakt met uw ex partner. Het is daarom belangrijk om te weten wat u precies afgesproken heeft. Verdedigbaar is in ieder geval dat er sprake is van verandering van omstandigheden waardoor mogelijk de gemaakte afspraken herzien moeten worden. Mogelijk wil uw ex en zijn vriendin het appartement nu wel kopen zonder dat u naar de rechter moet gaan. Misschien is het daarom verstandig om eens met uw ex te gaan praten wat mogelijk is.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

met deze jongen valt niet te praten, ze zijn niet van plan om het samen te gaan kopen, de afspraken die gemaakt zijn, zijn de betalingsafspraken, het bedrag dat ik hem elke maand betaal. hij geeft me 5 'opties',
1. ik ga daar wonen en hij betaald mij het bedrag dat ik hem nu betaal (wat voor mij niet te doen is)
2. hij vertrekt uit het appartement en de kosten worden door twee gedeeld, zodat ik ook elke maand 450 euro moet betalen (wat ook niet haalbaar is aangezien ik ook nog de huur van mijn eigen appartement moet betalen)
3. we vechten het uit via de rechtbank (waarvoor ik een advocaat in de hand moet nemen die ook flink wat geld kost)
4. we gaan voor oktober naar de notaris en laten vastleggen dat hij daar woont, hij de lasten draagt en dat als het huis verkocht wordt alles wat ik moet betalen rechtmatig van zijn deel afgaat (wat hij hier precies mee bedoelt weet ik niet....)
5. we laten het zo en laten het vastleggen wat in mijn ogen hetzelfde is als optie 4.
in hoeverre mag zijn vriendin zomaar in het appartement intrekken?


U bent niet verplicht om een bijdrage te blijven leveren. Nu voor u geen van de opties acceptabel is kunt u aan uw vriend aangeven dat het appartement verkocht moet worden. Hij kan dan het appartement en ook alle lasten die daarbij horen overnemen. Doet hij dat niet dan moet het appartement verkocht worden aan een ander. Wil hij daaraan niet meewerken dan kunt u dat via de rechter afdwingen.

Beoordeel dit antwoord:

U kunt via de rechter medewerking aan verkoop afdwingen. Mijn kantoor heft dat vaker met success gedaan. Daar hoort wel bij dat aantoonbaar eerst is geprobeerd de ander mee te laten werken aan een redelijke oplossing. Voor dit soort problemen zou ik een advocaat inschakelen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag