Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Goede middag,
Sinds 1996 heb ik een vast contract voor 40 uur in een 3 ploegen systeem. Vorig jaar ben ik ziek geworden en op het moment weer aan het opbouwen. Ik werk nu dagelijks 7 uur in de dagdienst. Nu kreeg ik een brief van mijn werkgever dat mijn salaris 30% gekort gaat worden zolang ik nog niet beter ben. Ze hebben het hier over mijn totale maandsalaris, dus ook de uren die ik wel aan het werk ben. Kan dit zomaar en wanneer moeten ze mij beter melden? Is dat als ik weer op 40 uur per week zit of als ik weer volledig in ploegen meedraai?



Alleen een arbeidsdeskundige kan bepalen dat u een lagere loonwaarde krijgt voor deze arbeid. Het lijkt er echter niet op dat u door een arbeidsdeskundige bent gezien of bevraagd. Ik vermoed dan ook dat uw werkgever u op eigen houtje 100% arbeidsongeschikt houdt en dat u in het tweede ziektejaar 70% salaris krijgt.

Ook 40 uur werken in dagdienst geeft waarschijnlijk geen reden om de loonwaarde naar 70% te brengen.

Als ik u kan helpen met uw kwestie kunt u het beste direct leggen als u bent ingelogd. Er zal wat informatie uitgewisseld moeten worden om tot een concreet antwoord te komen.

Met vriendelijke groet en ik hoor graag van u.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag