Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


goede avond,

Heb in meer als twee jaar plus minus 450 vakantie uren /
overuren opgebouwd daar ik een 28 uren contract heb maar 40 uur in de week werk mijn werk gever kan deze niet uit betalen kan ik 28 uur gaan werken en deze aanvullen met de vakantie uren/overuren zonder dat als deze zijn opgemaakt terug val naar 28 uur maar gewoon de 40 uren werk week behoud,



Als eerste: Wilt u ons laten weten wat er geregeld is in de Cao (dan wel arbeidsovereenkomst) ten aanzien van de verrekening/uitbetaling van plus en minuren?

Vervolgens: U werkt al twee jaar lang meer dan 28 uur per week. U heeft inmiddels recht op een contract met een urenomvang die het gemiddelde benadert. Kijk ook daarvoor in de Cao. In de wet is het geregeld in boek 7 van het Burgerlijk Wetboek (art. 7:610b). Over die uren dient u ook vakantiegeld en vakantiedagen etc. te krijgen (dus niet alleen over de destijds afgesproken 28 uur per week).

In beginsel dienen de meeruren per jaar te worden afgerekend en lijkt het erop dat u nog een behoorlijke loonvordering heeft op uw werkgever. Als u meer info heeft, wilt u dan een vervolgvraag stellen? Rechtstreeks contact opnemen kan ook, als u bent ingelogd.



Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

goedemiddag,

Naar aanleiding van uw antwoord is het de cao van de horeca mr.Nadja Polderman

vriendelijke groet


Beste vraagsteller,

Ik beantwoord vele vragen op dit forum. Over welk antwoord gaat het?

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

de vraag over de vele overuren/vakantie uren ivm met 28 uur contract en ik werk er 40
gr


Ik snap het. Ik weet niet in welke branche u werkzaam bent. Dat staat misschien in een arbeidsovereenkomst. Wellicht is het de horeca Cao inderdaad.

Beoordeel dit antwoord:

Aanvulling, U kunt die cao nalezen op internet of een caoboekje vragen aan uw werkgever. Als u wilt dat ik de kwestie voor u uitzoek en in orde maak, kunt u voor een vrijblijvend gesprek als u bent ingelogd, via de direct contactknop, een mail aan mij sturen. Of lees mijn website voor meer informatie. Hoop van u te horen.



Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag