Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Gisteren werd ik gebeld door een telefoniste van 'uwbedrijfsgegevens.nl'. Mevrouw vertelde mij dat ik akkoord was gegaan met het plaatsen van gegevens vorig jaar (totaal niet waar). Nu belde ze voor verlenging van de advertentie voor maar liefst €498 totaal!

Zij heeft een bandje gestart met vragen, ik moest antwoorden met ja/nee maar uiteindelijk heb ik een paar keer een toelichting erbij gegeven waarom ik daar niet mee akkoord ging.
Toen mevrouw haar geduld op begon te raken zei ze dat ik anders maar €498 euro voor 2 jaar ipv €249 voor 1 jaar moest betalen. €249 was de enige oplossing als ik overal akkoord met zou gaan.

Uiteindelijk onder druk ja moeten zeggen op alles, vandaag kwam de factuur al binnen. €249 ex BTW voor het plaatsen van bedrijfsgegevens. Te betalen natuurlijk binnen 14 dagen.

Omdat ik gisteren al wat research gedaan heb weet ik dat dit pure fraude is. Daarom wil ik graag weten wat ik ertegen kan doen? Online stond dat je sowieso nooit moest betalen, nu ben ik dat opzich ook niet van plan, maar kan dat kwaad?

Beste vraagsteller,
het is natuurlijk bedrog, maar u vraagt zich evengoed af of u moet betalen ja/nee. U zou een beroep kunnen doen op de reflexwerking van de Colportagewet die vooral geldt voor de kleine ondernemer. Opzeggen kan binnen 8 dagen. Aan de andere kant is het natuurlijk wel zo dat als u dat doet u dan ook het bestaan van de overeenkomst bevestigt.

Beoordeel dit antwoord:

Beste vraagsteller,
ook de in de link opgenomen tekst gaat uit van het bestaan van de overeenkomst, m.a.w deze is in principe rechtsgeldig omdat de rechter vond dat ze vernietigd moest worden. (in het andere geval is ze nietig en wordt ze geacht nooit te hebben bestaan, dat is een groot verschil met de vernietigbaarheid van een rechtshandeling)Ik adviseer u dus toch de overeenkomst op grond van de reflexwerking van de Colportagewet te annuleren(binnen 8 dagen), niet te betalen, en af te wachten wat het bedrijf zal doen: dan heeft u in ieder geval een schriftelijk bewijs dat u niet akkoord gaat met deze overeenkomst, mocht het bedrijf u in rechte gaan betrekken. U kunt natuurlijk ook de overeenkomst buitengerechtelijk op grond van dwaling en/of reflexwerking van oneerlijke handelspraktijken , vernietigen. Dat kan tegelijkertijd met de annulering in dezelfde brief

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag