Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Gisteren hebben wij op het werk te horen gekregen dat we voor een keuze staan. We moeten of 20 procent van ons loon inleveren of er worden mensen ontslagen. Klopt het dat we over de 20 procent loonsverlies een WW-uitkering krijgen? En zijn hier bepaalde voorwaarden aan verbonden (bijvoorbeeld aantal uren dat iemand werkt).

Mochten we voor de loonsvermindering kiezen en het bedrijf gaat over een aantal maanden toch failliet, over welk loon krijgen wij dan een uitkering? Is dit het laatstverdiende loon?



Zoals ik u begrijp blijft u even veel uren werken en gaat het 'alleen' om een 20% lager uurloon. Van WW kan dan geen sprake zijn. Daarvoor moet sprake zijn van ontslag voor tenminste 5 uur. En aan deelontslag worden allerlei strenge eisen gesteld. Zo maar akkoord gaan met deelontslag betekent dat u vrijwillig werkeloos raakt en geen uitkeringsrechten heeft. Overigens moet men ook nog aan een aantal andere eisen voldoen voor een WW-uitkering zoals (maar niet alleen) de 26 uit 36 weken eis.

U kunt voor hulp/meer informatie vrijblijvend rechtstreeks contact opnemen met mij of een van de andere arbeidsrechtjuristen hier, bijv. via de link onder dit antwoord die u ziet als u hebt ingelogd.


Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag