Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


Gister is de iPhone van mijn partner gestolen uit haar tas. Ze heeft gelijk aangifte gedaan online omdat de balie medewerker van de politie de aangifte niet wilde opnemen. De volgende dag zijn we weer terug gegaan naar de desbetreffende winkel en daar werd ons verteld door de manager dat de persoon die de iPhone uit de tas van mijn partner stal duidelijk op beeld staat en dat het een bekende van de politie is. De manager heeft ons ook verteld dat ze de beelden op cd heeft gebrand en dat de politie die moet komen halen. Vervolgens ben ik terug gereden naar het bureau maar die wilden mij wederom niet helpen omdat de aangifte die ik had gedaan nog niet binnen is het duurt volgens haar 5 werkdagen als je aangifte online doe. Kan dat zo maar dat het allemaal zolang moet duren terwijl ze het binnen een dag hadden kunnen oplossen. De persoon die de iPhone heeft gestolen is een bekende van de politie volgens de manager van de desbetreffende winkel daar is ze dit jaar al 3 aangehouden.

De politie heeft geen termijnen waarbinnen zij verplicht zijn een aangifte op te nemen, evenmin zoals uw partner die heeft om aangifte te doen. Wèl is de politie verplicht aangifte op te nemen.
U kunt het best de winkeleigenaar verzoeken de beelden te bewaren en na ontvangste van de aangifte door de politie deze ter beschikking laten stellen aan de politie.

Beoordeel dit antwoord:

Mijn collega heeft gelijk. Maar ik zou sowieso een klacht indienen tegen hoe de politie met u is omgegaan. Klachtformulier ophalen op het bureau. Reden: de diefstal zou mogelijk eerder opgelost worden door snellere actie. Wellicht is de telefoon nu al doorverkocht bijvoorbeeld.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dat is ook waar het bij mij om gaat dan was de zaak nu al opgelost maar nu moeten we wachten tot vrijdag in ieder geval bedankt voor uw tip.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag