Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Gehuurde is opgezegd, verhuurder heeft twee weken van te voren ondertekend ik de woning in goede orde te hebben gehuurd en zonder gebreken achter gelaten. Vervolgens zegt verhuurder enkele renovatieplannen (zoals laminaat installeren) te willen/moeten verrichten en verwijt ook mij als huurder voor slijtage, (wat overigens volgens huurcontract niet op mij te verhalen is). Van de resterende borgsom van 775euro heeft de huurbaas een bedrag van 150euro teruggestort. Vervolgens heb ik destijds (20 maanden geleden) de huurbaas aangetekende brief met een termijn voor terugbetaling verstuurd, met geen enkel resultaat.

Dit is nu al bijna twee jaar geleden. Ik kan nog steeds geen verdere kosten maken om het bedrag alsnog te verhalen, ook niet die minimale eigen bijdrage.
Ik wil het alsnog terugkrijgen, vooral omdat ik me heb ingespannen om de woning te beschilderen/renoveren voordat ik de woning betrok, en het uitstekend heb achtergelaten. Hoe netjes ik de woning heb achtergelaten zijn door mij ook foto's van gemaakt. Huurbaas heeft zelf een briefje voor akkoord getekend en is gewoon hier van afgeweken om zijn eigen renovatie plannen te dekken.

Ben ik nu te laat (20 maanden geleden). Waar kan ik terecht pro deo, of is dit resterend terug te vorderen bedrag (625euro) te klein?

Ik adviseer u een incassobureau in te schakelen. De verhuurder moet de borg aan u teruggeven. Met een incassobureau kunt u vaak goede afspraken maken voor relatief lage kosten.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag