Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Gebreken in verkocht huis

Beste lezer, wij hebben ons huis verkocht maar worden nu aansprakelijk gesteld voor bepaalde punten waarvan we willen weten wat ons recht is.

Volgens hun kan er geen pvc gelegd worden omdat de plavuizen overal los liggen. Dit was nooit zo want alles was gevoegd! Ook zat er een blaas in het plafond van de badkamer maar dit hebben we niet weg gewerkt en was te zien tijdens bezichtiging en inmeet momenten! Ook hebben ze elektricien moeten laten komen voor aanleggen van de keuken maar dat zijn onvoorziene dingen moesten wij ook in ons huis. Wat wel vervelend is is dat ze lekkage gehad hebben na aanleiding van hevige regen afgelopen weken! In de uitbouw! Maar wij hebben dit nooit gehad tot we eruit gingen. Makelaar zei ook zaten nergens vocht vlekken in maar hun aannemer beweert dat het zeik nat is en niet van paar dagen kan zijn! Ik zat elders in plafond een zweetvlek we hebben voor verkoop rudon er nog naar laten kijken of het echt niet lekte en dit was niet het geval! We hebben het ook niet weg gewerkt of over geschilderd zodat kopers dit konden zien en eventueel bouwkundig onderzoek konden laten doen. Nu dreigen ze met advocaat maar wat is ons recht? We hebben het zelf niet gehad hebben altijd overal eerlijk antwoord op gegeven en niets weg gewerkt! Dit zijn toch dingen die komen kijken bij een gebruikt huis uit 1993. Onze schuur lekt ook in ons nieuwe huis maar wij hebben ook geen onderzoek laten doen maar das toch onze schuld?

Koper draagt het risico en accepteert alle zichtbare en onzichtbare gebreken na levering van het huis, en verkoper garandeert doorgaan dat het huis gebruikt kan worden voor normale bewoning. Koper meent nu dat er verborgen gebreken zijn of niet gemeld zijn aan u, maar moet dit wel bewijzen. Niet snel is er sprake van een verborgen gebrek in de zin van de wet. Als koper u aanspreekt per brief, neemt u dan contact met mij Op?

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag