Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Geachte,

Toen ik ging scheiden heeft mijn ex mij uitgekocht. Ik heb het geld ontvangen op een deel na dat ik in het huis heb laten ziten omdat hij anders de nieuwe hypotheek niet kon rondkrijgen. In de akte van verdeling is dit beschreven en ook dat het bedrag dat ik nog in het huis heb zitten zou worden betaald wanneer het huis zou worden verkocht. Inmiddels is het huis verkocht en de overdracht over 2 weken.
Ik maak mij zorgen of ik het geld wel zal ontvangen.
Weet de notaris waar de overdracht gaat plaatsvinden van de overeenkomst? Moet ik niet benaderd worden voor een bankrekening waarop het gestort moet worden?
Alvast bedankt voor uw hulp.
Mvg.



De koper kiest de notaris, die u in zult moeten zien te lichten als uw ex dat niet doet.

U geeft echter weinig informatie. Heeft u de verkopend makelaar ingelicht (is die er überhaupt)? Weet u wie de (makelaar van) de koper is? Zij weten welke notaris de overdracht verzorgt. Weet u datum en tijd van de overdracht? Enz. enz.

Afhankelijk van de hoogte van het bedrag, wat u wel/niet weet en de opstelling van uw ex is eventueel een brief/kort geding nodig/zinvol. Ik raad u aan de kwestie z.s.m. met een jurist te bespreken.

U kunt vrijblijvend rechtstreeks contact opnemen met een van de juristen hier, bijv. via de link 'direct contact' die u - als u heeft ingelogd - ziet bij dit antwoord.


Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag