Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Geachte,

Mijn loon wordt achteraf betaald. Helaas heb ik in de maand maart erg weinig uren kunnen draaien, en wilde ik deze laten aanvullen. Dit kan/mag echter volgens het bedrijf tot uiterlijk 31 maart, mijn aanvraag op 03-04-2013 was dus volgens hun te laat. In de CAO/Arbeidsvoorwaarden vind ik geen termijn terug, alleen op hun intranet bij betalingsdata. Ik heb schulden, dus dit zal betekenen dat ik deze niet kan voldoen deze maand, een uitzondering was niet mogelijk want ''als jij je niet inzet voor ons, zetten we ons niet in voor jou''. Hiermee doelen ze op enkele ziektedagenen vrij moeten nemen om enkele financiele dingen te regelen. Ik dacht dat ik vakantiedagen ter allertijde kan aanvragen/laten uitbetalen. Kan ik iets doen?

Bvd

Als ik het goed begrijp dan wilde u achteraf nog een aantal vakantiedagen opnemen in maart, in ieder geval die laten uitbetalen. Daar hoeft de werkgever inderdaad geen medewerking aan te verlenen. Ik begrijp overigens ook niet wat u bedoeld met enkel ziektedagen vrij moeten nemen om enkele financiƫle dingen te regelen. Ziektedagen zijn we voor als u ziek bent. Maar als u vrij wil om wat financiƫle dingen te regelen dan moet u daarvoor vakantiedagen inleveren.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Geachte, sorry dat ik wat onduidelijk ben geweest.
Ik heb nog meerdere vakantie uren over die ik wil laten uitbetalen, omdat mijn loon van maart helaas laag uitviel. Voor de dagen dat ik vrij ben geweest heb ik inderdaad mijn vakantie uren gebruikt. Nu wil ik echter een ''aanvulling'' omdat ik door dat het bedrijf mij minder dan 40 uur heeft ingepland, omdat het rustig is. Dus ik heb nu nog ongeveer 40 vakantie uren die ik dus zsm wil laten uitbetalen zodat ik aan het eind van deze maand geen problemen ga krijgen met instansties.
Maar als ik u dus begrijp, hoeven zij mij hier niet mee te helpen?
In ieder geval al dank.


U kunt vakantiedagen aanvragen. Uitgangspunt is dat de werkgever die vakantiedagen ook moet verstrekken tenzij er zwaarwegende bedrijfsbelangen zijn die zich daartegen verzetten.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Super, dan weet ik voldoende en ga ik in gesprek met de COM-mer.
Nogmaals dank!



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag