Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Geachte meneer/mevrouw,
Ik werk bijna 5 jaar bij een supermarkt. Ik heb een gesprek gehad over een uren contract. Ik heb nu 0 uren contract voor onbepaalde tijd. Gemiddeld werk ik 5 dagen in de week rond 30 35 uur. Soms meer soms wat minder. Nu willen ze mij een 24 of 28 uur contract geven. En ik wil 32 uur. Waar heb ik recht op.



Als 32 uur het gemiddelde is dan heeft u daar recht op.

U kunt voor hulp/meer informatie vrijblijvend rechtstreeks contact opnemen met mij of een van de andere arbeidsrechtjuristen hier, bijv. via de link onder dit antwoord die u ziet als u hebt ingelogd.


Beoordeel dit antwoord:



Leest u op internet over de rechtsvermoedens van artikel 7:610b Burgerlijk Wetboek. Daar staat vrij eenvoudig dat u recht heeft op het gemiddelde. Met deze tekst en de tekst in de Cao (want daar staan ook regels in over contractsomvang) kunt u uw werkgever wijzen op uw rechten.

Succes.


Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Vandaag heb ik het gesprek gehad voor uren. Hun bieden mij een contract aan van 24 uur.
Hun hebben gekeken naar het gemiddelde van 1.5 jaar mag dat?
In de cao staat 3 maanden? Ik heb nog niks onder tekend ik wil
Eerst zeker weten hoe of wat.




Als 32 uur het gemiddelde is van de laatste 3 maanden, dan heeft u daar recht op.
dat bepaalt ook de wet (7:610b BW): Indien een arbeidsovereenkomst ten minste drie maanden heeft geduurd, wordt de bedongen arbeid in enige maand vermoed een omvang te hebben gelijk aan de gemiddelde omvang van de arbeid per maand in de drie voorafgaande maanden.
U kunt voor hulp/meer informatie vrijblijvend rechtstreeks contact opnemen met mij via de link onder dit antwoord die u ziet als u hebt ingelogd.


Beoordeel dit antwoord:

Beste vraagsteller,

In de praktijk wordt wel eens een langere periode genomen om een gemiddelde te berekenen, maar dat is hier absoluut niet aan de orde. U schrijft het beste een mail/brief dat u op basis van cao en wettekst een contractomvang van 32 uur per hoort te krijgen. Ga niet in op een lager aanbod, want dan komen uw WW rechten in gevaar. Althans dan krijgt u over de uren die u misloopt geen WW.

Als u wilt dat ik u bijsta met een brief dan kunt u contact opnemen.



Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag