Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Geachte medewerker heer/mevrouw, De situatie is als volgt, ik ben door een collega t.a.v. meerdere aspecten (arbeidsgerelateerd) valselijk beschuldigd (schriftelijk). Mijn leidinggevende geeft geen gehoor aan mijn klacht dat ik vind dat ik valselijk wordt beschuldigd, wekt de indruk partijdig te zijn. Ik ben daarop contact gaan zoeken met een functionaris van P&O en in contact gegaan met een vertrouwenspersoon van de organisatie. De kwestie doorgesproken, leidinggevende geïnformeerd dat ik contact heb met vertrouwenspersoon en P&O n.a.v. eerder genoemde en een gesprek georganiseerd waar de aangeklaagde collega, leidinggevende, functionaris van P&O, vertrouwenspersoon en ik zelf zullen zijn vertegenwoordigd. Probleem nu is dat de leidinggevende weigert om over dit thema te spreken, en tevens weigert dat de aangeklaaghde collega aan dit gesprek deel zal nemen. Leidinggevende verrast mij met een aantal nieuwe thema's waaronder een klacht gericht tegen mij t.a.v. de samenwerking met mij (klacht zou bij de leidinggevende ingediend zijn). Tevens dreigt de leidinggevende dat hij, wanneer ik niet verschijn op het gesprek waarin nu andere onderwerpen worden besproken, genoodzaakt is om na te denken over eventueel te nemen consequenties richting mij.

Mijn vraag aan u is als volgt; wat zijn mijn rechten in deze zowel m.b.t. het bespreken in bijzijn van P&O, vertrouwenspersoon, leidinggevende, aangeklaagde collega en ondergetekende t.a.v. de geuitte beschuldigingen (arbeidsfraude) en insinuaties. Kan ik eisen dat dit gesprek met deze formatie plaats vindt?

Ten tweede, welk recht heb ik t.a.v. het gedrag (obstructie) en bedreiging door de leidinggevende?

Ik hoop z.s.m. antwoord van u te mogen ontvangen.

Ik adviseer u met de vertrouwenspersoon contact op te nemen wat u nu moet doen. Mogelijk dat het arbeidsreglement of andere regels in het bedrijf u wat meer zekerheid kunnen geven wat u moet doen. Het lijkt er in ieder geval op dat de leidinggeven aanstuurt op een heel vervelende situatie.
Ik adviseer u om juridische hulp in te schakelen. U kunt daarvoor vrijblijvend rechtstreeks contact opnemen met mij of een van de juristen op deze site, bijv. via de link ' direct contact' die u - als u heeft ingelogd - ziet bij dit antwoord

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag