Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Geachte jurist,
Vorige week ben ik door mijn baas op staande voet ontslagen, zonder geldige reden. Dit beseft hij zich inmiddels ook en eist dat ik óf mijn contract uitdien (t/m juni) óf dat ik t/m eind maart betaald krijg zonder dat ik deze maand nog kom werken. Mijn voorkeur gaat uit naar de tweede optie, omdat dit niet de eerste keer is dat mijn baas onredelijk is en na vorige week de werksfeer tot onder het nulpunt is gedaald. Mijn baas wil mij echter geen ontslagbrief aanbieden, waardoor het dus lijkt alsof ik ontslag neem, of sterker nog, weiger te werken.
Wat zijn mijn rechten en plichten? En wat adviseert u mij?

Geachte,

Uw werkgever heeft u ontslag op staande voet gegeven, maar komt daar op terug. Uw voorkeur is om niet meer te gaan werken en om per eind maart uit dienst te gaan. U heeft dan niet aansluitend recht op WW. Immers, de werkgever kan niet zelf de arbeidsovereenkomst ontbinden.

Als u persoonlijk geadviseerd wilt worden, kunt u gebruik maken van de direct contact knop als u bent ingelogd. Ik adviseer u dan graag verder.



Beoordeel dit antwoord:

Ik begrijp dat u niet meer terug wil maar de kans dat u geen ww uitkering krijgt of een korting op de ww uitkering is erg groot. Zoals u zelf al aangeeft lijkt het er op dat u zelf ontslag neemt en daarom zal dat waarschijnlijk gezien worden als vrijwillige werkloosheid en krijgt u geen uitkering. In ieder geval krijgt u de eerste maand geen ww uitkering omdat die tijd gezien wordt als de zogenaamde fictieve opzegtermijn. Als u dus al akkoord gaat met beëindiging dan moet u er voor zorgen dat er een vaststellingsovereenkomst wordt getekend en dat er een opzegtermijn van 1 maand in acht genomen wordt.

Beoordeel dit antwoord:



Het is het meest verstandige om een vaststellingsovereenkomst te sluiten om onder meer uw uitkeringsrechten veilig te stellen of om te gaan werken en ondertussen een andere baan te zoeken. Als uw arbeidscontract u mogelijkheid biedt tot tussentijds opzeggen kunt u dan met een maand opzegtermijn weg, en in overleg ook eerder.
U kunt voor meer advies/hulp vrijblijvend rechtstreeks contact opnemen met mij of een van de andere ontslagrechtjuristen hier, bijv. via de link 'direct contact' die u - als u heeft ingelogd - ziet bij dit antwoord.


Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag