Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


Geachte,

Ik werk sinds januari samen met een vriendin bij een bedrijf dat gespecialiseerd is in geluidsboxen. We zijn beiden 16 jaar en het is een bijbaan. We hebben altijd zonder problemen hier gewerkt en naar tevredenheid van onszelf en de werkgeefster.
Nu, kregen mijn vriendin en ik een mail van onze werkgeefster met het bericht dat we niet meer te hoeven komen, een ontslag bericht dus. Ik citeer uit deze mail:
"I wanted to let you know that we decided to continue looking for a young man that can help us with the shipments as we realized that this is not a task for girls."
U begrijpt mijn verontwaardiging vanwege deze brutale vrouwendiscriminatie. Ik zie dit zelf als overtreding op de wet gelijke behandeling.
Mijn vraag: raadt u mij aan om juridische stappen te ondernemen en zo ja, welke?

Alvast hartelijk dank!

Beste vraagsteller,

Jullie hebben absoluut een goede zaak. Nog even een vraag vooraf: Was dit een tijdelijk contract dat werkgeefster niet verlengd of roept ze jullie gewoon niet meer op te komen werken (o uren contract). Dat is van belang om te bezien of jullie nog een financiele vordering hebben op deze werkgeefster. Daarnaast wil ik jullie wel adviseren of en hoe te ageren tegen deze ongelijke behandeling/discriminatoire uitlating etc. Er zijn zeker stappen mogelijk.

Ik hoor graag van jullie. Vrijblijvend contact opnemen kan altijd.



Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Beste mevrouw Nadja Polderman,

Hartelijk dank voor uw reactie!
Het was een 0 uren contract. Maar mij gaat het vooral om de ongelijke behandeling. Ze moet erop gewezen worden dat ze de helft van de wereldbevolking, waaronder zichzelf, discrimineert. Mijn motivatie om stappen te ondernemen is dat deze ongelijke behandeling niet meer mag voorkomen en dat ze haar excuses aanbiedt, maar welke juridische stappen mogelijk zijn en of dit nodig is, is mijn vraag aan u.

Vriendelijke groeten,


Lezen jullie alvast het volgende door op het internet (bron: mensenrechten.nl). De commissie behandelt zaken die (oa)zien op de Wet gelijke behandeling.

....
Als u zich gediscrimineerd voelt kunt u een procedure starten bij het College. Zodra uw discriminatieklacht binnen is kijkt het College of het de klacht mag behandelen. Zo ja, dan start het College een onderzoek. Na het onderzoek is er een zitting. Maximaal een half jaar nadat u uw klacht heeft ingediend krijgt u het oordeel toegestuurd. Hierin staat of er wel of niet is gediscrimineerd. Ook kan het College in het oordeel een aanbeveling doen om discriminatie in de toekomst te voorkomen. Deze procedure is volledig kosteloos. Als u een advocaat wilt inschakelen dan moet u die wel zelf betalen.

...

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag