Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Geachte heer/mevrouw,

Wij hebben ons huis verkocht. Zowel de koper als wij hebben het koopcontact getekend met daarin opgenomen de ontbindende voorwaarde voor het niet rond krijgen van de financiering. Deze datum verloopt 19 mei. Nu heb ik vanmiddag een telefoontje en mailtje van mijn makelaar gekregen dat het verzoek door de hypotheek adviseur van de koper gedaan is om de deze termijn te verlengen tot 4 juni. Ik zit nu met de vraag of ik dit moet accepteren ja of nee. Ik heb gelezen dat de koper 2 afwijzingen moet kunnen overleggen van hypotheekverstrekkers en als hij dat niet kan hij toch vast zit aan de koop.

De reden dat de verlening aangevraagd is letterlijk volgens de mail:

"De hypotheekaanvraag is financieel gezien nog niet akkoord. Voor de financiele beoordeling zijn nog niet alles stukken in het bezit van de geldverstrekker. Wij gaan er van uit dat deze zo spoedig mogelijk in ons bezit zijn zodat het gehele dossier compleet is en beoordeling zo spoedig mogelijk kan worden afgerond."

1 Als ik akkoord geef zit ik nog 2 weken in onzekerheid of het definitief door gaat (wij hebben een andere woning op het oog)
2 als ik nee zeg loop ik het risico dat ik een andere koper moet zoeken.

Wie kan mij advies hierover geven.



Een dergelijk verzoek is zeker niet ongebruikelijk. Mijn advies is hiermee akkoord te gaan.
U kunt indien u wenst eventueel extra druk op de ketel zetten door aan te geven dat het een eenmalig uitstel betreft. Of dat wijs is in deze markt is een tweede.


Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag