Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Geachte heer/mevrouw,

Vanaf 01 januari 2013 ben ik administratief werkzaam in de gehandicaptenzorg met een vast contract voor 23 uur, volgens de CAO gehandicaptenzorg. Tevens komen hier 8 uren bij in verband met de vervanging van een collega, gedurende de tijd dat die in de OR zit. Totaal dus 31 uur per week.

Eind mei aanstaande moet ik een operatie ondergaan waardoor ik enkele maanden mijn werkzaamheden niet kan uitvoeren.

Op 13 maart jl. heb ik in verband met die operatie contact gehad met de Arboarts die mij vertelde dat het beter was om mij voor 11 uur per week ziek te melden en 20 uur per week te werken.

Op 18 april jl. ben ik wederom bij de Arboarts geweest die aangaf dat ik voor 23 uur per week ziek was en nog maar 8 uur per week werkzaamheden mocht verrichten.

Verder kreeg ik gisteren te horen dat de 8 uren werkzaamheden die ik gedurende de tijd dat mijn collega in de OR zat verrichte met ingang van 01 mei 2013 vervallen omdat mijn collega niet meer in de OR is verkozen.

Concreet betekend dit dat ik nu nog een contract heb van 23 uur per week.

Mijn vraag is:

Moeten deze 8 uur die ik in moet leveren omdat mijn collega geen deel meer uitmaakt van de OR worden afgetrokken van de 8 uren die ik nu nog werkzaamheden verricht. Of moeten deze uren afgetrokken worden van de 23 uur die ik thans ziek ben?

Is het mogelijk, omdat ik nu al gedeeltelijk ziek ben, dat ik eventueel een WW uitkering kan aanvragen mochten de in te leveren 8 uren verrekend worden met de thans nog werkelijke uren?

Beste vraagsteller,

Het aanvullende contract (vervanging collega) loopt (pas) af op 1 mei a.s. U heeft dus nu een contractomvang voor 31 uur week.
U mag slechts 8 uur per week werken, waardoor u nu 23 uur per arbeidsongeschikt bent gemeld. Per 1 mei vervalt het tijdelijke aanvullende contract.

Als u ziek blijft (in deze mate) dan werkt u vanaf 1 mei 8 uur per week en bent u 15 uur (23 uur minus 8 uur) per week arbeidsongeschikt.

Ik hoop u alvast op weg te hebben geholpen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hartelijk dank voor uw antwoord.
Kunt u mij dan ook vertellen of ik voor deze 8 uur een WW uitkering kan aanvragen?


Aanvulling,

Over het 2e gedeelte van uw vraag het volgende.

Ook een tijdelijke urenuitbreiding kan een WW-recht opleveren. De urenuitbreiding moet een periode bestrijken van meer dan 26 weken of minimaal 130 uur uitbreiding in hetzelfde werk (als uw eigen werk).

Meldt u zich in mei (online) bij UWV. Zij zullen u verder informeren en alles voor u doorrekenen.



Beoordeel dit antwoord:

Graag gedaan, u kunt uw beoordeling ook achterlaten door de dienstverlening een cijfer (tussen 1 en 5) te geven.

Succes met uw kwestie en een spoedig herstel gewenst.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag