Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Geachte heer/ mevrouw,

Van december 2011 tot november 2012 ben ik werkzaam geweest als accountmanager b2b in de buitendienst bij een gerenommeerd merk van printers en document management. In oktober 2012 werd mij verteld dat mijn contract niet verlengd zou worden en dat ik per 1 november ontslag kreeg. Mijn contract liep tot 1 december. Ik ben nu 8 maanden uit dienst.

In oktober 2012 werd mij een contractontbinding aangeboden waarin ik wordt gehouden aan een concurrentiebeding van 24 maanden (tot november 2014). Deze situatie was nieuw voor mij. Ik heb het doorgelezen en ondertekend, niet wetende wat de consequenties waren. Omdat er nu veel vraag is in de markt naar werknemers die ervaring hebben wil ik weer graag in de branche aan het werk.

Gedurende de periode dat ik daar aan het werk was, was mij een bepaald werkgebied aangewezen. Mijn concurrentiebeding houdt in dat ik in heel Nederland niet aan het werk mag.

Oud collega's die zijn vertrokken hebben hetzelfde maar bij sommige, die ook langer in dienst waren dan ik, is het omgezet naar een relatiebeding.

Omdat ik weer graag aan het werk wil en de kans groot is dat ik binnen de kortste keren ergens werkzaam kan zijn wil ik graag mijn concurrentiebeding geheel laten ontbinden of dit omzetten naar een relatiebeding of de afspraak dat ik niet werkzaam mag zijn in mijn oude regio.

Mijn oude werkgever geeft nu geen gehoor op mijn verzoek of ik wordt 'van het kastje naar de muur gestuurd'. Graag wil ik advies wat te doen, een aantal artikelen die ik kan gebruiken om een goed onderbouwde brief te sturen of een voorbeeld.

Ik hoop dat u mij kunt helpen!

Mvg,

Beste vraagsteller,

Op het eerste gezicht lijkt een concurrentiebeding van 2 jaar lang als u maar een jaar daar gewerkt heeft. Heel Nederland is ook groot zal uw werkgebied maar een deel van Nederland was. Omdat de rechtsgeldigheid van een concurrentiebeding sterk afhangt van de omstandigheden is het belangrijk om alle details van uw zaak te kennen voordat een goed oordeel gegeven kan worden.
Als u juridische hulp wilt inschakelen kunt u daarvoor vrijblijvend rechtstreeks contact opnemen met mij of een van de juristen op deze site, bijv. via de link ' direct contact' die u - als u heeft ingelogd - ziet bij dit antwoord

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag