Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Geachte heer/mevrouw,

Mijn ex en ik zijn in het bezit van een koopwoning. Hij woont met zijn nieuwe vriendin in de woning en ik heb de woning verlaten en woon samen met mijn nieuwe partner in een huurwoning.

Mijn ex en ik hebben in goed onderling overleg besloten dat hij de hypotheeklast betaalt zodat ik in de mogelijkheid was elders te gaan wonen (destijds had ik nog geen nieuwe partner en was aangewezen op een particuliere huurwoning).

Inmiddels dreigt de situatie zo te veranderen dat mijn ex niet meer in staat is de hypotheeklast te betalen. Echter, mijn nieuwe partner en ik zijn hier prima toe in staat.

Zouden wij zonder meer kunnen stellen dat wij dan de woning, waarvan ik tevens eigenaar ben, betrekken en dan ook de lasten op ons nemen?
Natuurlijk zou dit een hoop financiele problemen voorkomen voor een ieder.

Bij voorbaar dank voor uw reactie.

Dit lijkt zeker een goede oplossing en is in onderling overleg met uw ex te realiseren. Ik raad u aan zich tot een mediator te wenden indien u niet direct tot overeenstemming komt. Deze kan u dan begeleiden bij het maken van goede afspraken. Het voorkomen van schulden is een goede drijfveer.

Beoordeel dit antwoord:

Bij gebrek aan medewerking kan dit zo nodig kan dit in kort geding worden afgedwongen; zeker als er achterstand in betaling ontstaat..

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag