Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Geachte heer/mevrouw,
Mijn collega is door een kind beschuldigd. Volgens het kind heeft mijn collega hem stevig aan de arm gepakt. Vader is verhaal komen halen bij de pedagogisch medewerker. Onze werkgever neemt dit erg serieus. Prima, maar het lijkt mij heel normaal dat je als als collega's een stem hierin krijgt en dat er onderzocht wordt of wij de gebeurtenis hebben gezien. De ouders van het kind hebben inmiddels twee verschillende mensen gevonden die het voorval gezien zouden hebben. Het is nu hun woord tegen die van mijn collega. Een andere collega van mij heeft de situatie ook gezien en die krijgt niet de kans haar zegje te doen.Vanavond gaat mijn leidinggevende alles op papier zetten en stuurt dit door naar de mensen boven haar zodat ze hier morgen over kunnen vergaderen. Mijn collega die beschuldigd is moet donderdagochtend op gesprek komen en dan krijgt zij te horen wat er besloten is. Ik voel me machteloos naar mijn werkgever toe en kan mijn collega niet helpen. Dit is niet de eerste keer dat onze werkgever zo reageert op een voorval. Er is eerder een collega ontslagen door een soortgelijk voorval.
Welk recht heb ik als werknemer om een 'statement' te maken naar mijn werkgever en in welke vorm? Kan ik, evt. samen met collega's, samen het werk een paar uur stilleggen zonder dat daar consequenties aan vastzitten?
In de CAO kinderopvang kan ik niets vinden hierover.
Ik hoop dat u mij kunt helpen.
MVG

Ik vind het mooi om te lezen dat u zo betrokken bent bij uw collega die onder vuur ligt.
Natuurlijk kunt u samen met collega's een statement maken naar uw werkgever bijvoorbeeld in de vorm van een brief waarin u uw collega steunt. U kunt ook aan de collega die het gezien heeft vragen om haar verhaal op papier te zetten en dat aan de directie toe te sturen of het aan de beschuldigde collega te overhandigen zodat die het eventueel kan gebruiken.
Gezien het eerder voorval begrijp ik dat u uw zorgen maakt maar ik adviseer u om eerst af te wachten wat de directie besluit. Mocht dat negatief zijn voor uw collega dan kunt u altijd nog kijken wat u kunt doen om uw collega te steunen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag