Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Geachte heer, mevrouw,

In december 2010 ben ik met zwangerschaps verlof gegaan. Hiervoor werkte ik 4 dagen. Na mijn verlof wilde ik nog 2 dagen blijven werken. De leidinggevende die wij toen hadden, zei dat ik voor 2 dagen niet als vaste medewerker in dienst kon blijven en heeft mijn contract laten aanpassen naar oproepkracht.
Twee dagen bleek financieel toch wat aan de krappe kant en heb toen aangegeven dat ik wel een extra dag ingezet wilde worden. Wij hadden toen een nieuwe leidinggevende. Deze heeft mij en mijn collega die de roosters maakt op de vingers getikt, dat dit niet meer mocht omdat ik een contract zou hebben voor 16 uur! Terwijl ik een oproepkracht contract had!
Ik heb toen een aanvraag gedaan voor een dag erbij. Het bedrijf zat al in de bezuinigingen. Ik kreeg wel weer een vast contact maar voor 2 dagen. Later kon ik wel een dag erbij krijgen omdat er 2 contracten van andere collega's niet werden verlengd. Ik kreeg dus toen een contract voor 24 uur.
Nou hebben ze bij de opmaak van het nieuwe contract mij ook ingedeeld in een salarisschaal, welke lager is dan waar ik voorheen in zat voordat ik met verlof ging. Ik zat in schaal 4 trede 4 (ik was nog in opbouwende fase) en nu begon ik in schaal 4 (nog niet eens trede 1), terwijl de functie die ik beoefen schaal 5 is. Inmiddels werk ik er nu 7 jaar. Ik ben er een aantal maanden mee bezig geweest om hier duidelijkheid in te krijgen, maar de persoon die ik daar over ging was telkens onbereikbaar. Ik ben het toen via onze HR adviseur gaan spelen. Hij heeft een voorstel opgezet, maar hij zag dat dit ook niet fair was. Dit voorstel ging via dezelfde persoon in kwestie. Blijkbaar was hij het er niet mee eens, en vond het niet nodig dat ik weer 'op mijn zelfde niveau' werd betaald. Ook een tegemoedkoming vond hij niet nodig. Wel ben ik een maand eerder een trede hoger gegaan.
Nu hebben we inmiddels een nieuw management team en een nieuwe leidinggevende. Ik heb met haar een heel goed gesprek gehad en zij vond het ook heel vreemd hoe dit kon en hoe dit gelopen is. Zij is er nu ook mee bezig of hier wat aan gedaan kan worden.
Mijn vraag is nu, in hoeverre zij 'verplicht' zijn om mij weer op oude niveau te zetten en of zij ook verplicht zijn mij een tegemoedkoming te geven van de periode (nu inmiddels 1 jaar) waarin ik te weining heb uitgekeerd gekregen.

Bij voorbaat dank voor uw antwoord.



U heeft recht op het corrigeren van uw loonschaal voor de toekomst en ook op het alsnog uitbetalen van het tot het moment van correctie te weinig ontvangen loon vanwege de te lage inschaling.


Beoordeel dit antwoord:

Als u vrijblijvend wilt overleggen over de vordering die u mogelijk heeft op uw werkgever, kunt u vrijblijvend contact opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag