Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Geachte heer/mevrouw,
In 2001 ben ik getrouwd op huwelijkse voorwaarden. In 2005 is deze omgezet naar gemeenschap van goederen. Ik en mijn partner gaan scheiden en we verschillen van inzicht over de verdeling. Mijn ex is een lening op papier aangegaan met zijn moeder in 2001 om haar boerderij te kopen. Via schenkingen van haar is de hoogte vd lening verminderd. Nu wil mijn ex mij aansprakelijk stellen voor de helft van het resterende deel van die lening, terwijl ik als echtgenoot wel buiten de "schenkingen" ben gehouden. In 2005 hebben we de boerderij verkocht en sinds 2008 wonen we in Zuid Afrika. Kan mijn ex mij verantwoordelijk houden voor een geldlening aangegaan voor ons trouwen met zijn moeder?
Alvast bedankt voor uw antwoord!

Beste vraagsteller,
de lening is ingebracht in de gemeenschap en moet dus verdeeld worden. De schenkingen sluiten u uit als ontvanger en verminderen alleen het deel van u aanstaande ex. Is naar u weet Nederlands recht van toepassing, gaat u scheiden in Zuid Afrika?

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor de snelle reactive! We gaan weliswaar scheiden in Zuid Afrika, maar wel volgens Nederlands recht.
Met vr. gr.


Reactie van de vraagsteller

Nog 1 vraag: Schenkingen gedaan voordat wij in gemeenschap van goederen waren getrouwd en schenkingen gedaan voordat we getrouwd waren maken toch geen onderdeel uit van de gemeenschap? Met die schenkingen kan mijn ex ook andere dingen hebben gedaan en kan het bijv. gedoneerd hebben aan een goed doel. Alvast bedankt voor een antwoord.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag