Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Geachte heer/mevrouw,

Ik werk ongeveer al 3 jaar in een kledingwinkel. In de maand mei hebben we ons vakantiegeld gekregen.. Ik had in totaal ongeveer 450,- euro opgebouwd en heb hiervan 301 euro gekregen. Als ik hier om vraag wordt er mij verteld dat er belastingen worden afgehaald? Ik weet hier niks vanaf. Is dat zo dat er belasting van je vakantiegeld wordt afgehaald? en hoeveel dan? kan ik dit berekenen. Als ik op internet zoek zie ik dat er wel belasting af wordt gehaald als je een groot bedrag haalt per jaar. Ik kom per jaar misschien nog niet eens aan een inkomen van 6000.- euro. Ik hoor graag van je jullie! Alvast bedankt! Met vriendelijke groet.



Net als over uw loon moet er belasting worden ingehouden door de werkgever (bij vakantiegeld zelfs nog meer dan bij loon, tenminste 37%). Als dat eventueel te veel is gezien uw lage inkomen, krijgt u dat terug via de belastingdienst, niet via de werkgever.
Uit uw loonstroken moet blijken hoeveel het bruto betreft en hoeveel het netto betreft. In uw geval lijkt er niets afwijkends te zijn.


Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor uw snelle reactie! Deze belasting geld dus ook voor parttimers?
En kunt u mij misschien vertellen hoeveel belasting er ingehouden mag worden?
€150,- van de €450,- vakantiegeld is dat niet erg veel? Ik kan mij herinneren dat ik 2 jaar geleden gewoon het bedrag (vakantiegeld) kreeg wat ik op had gebouwd en elke maand op mijn loonstrook werd vermeld.
Ik hoor graag van u!
Met vriendelijke groet




150 van 450 is een derde deel. Zoals ik u aangaf is het tarief ongeveer een derde deel, nl. 37%.
Via de belastingdienst kunt u mogelijk een deel terugkrijgen.


Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag