Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Geachte heer/mevrouw,

Ik heb een vraag aan de hand van een gebeurtenis waarbij meerdere personen hebben gelogen over de gebeurtenissen en wij daar 1 dag later zijn achtergekomen.

Gebeurtenissen in chronologische volgorde:

Op maandag 5 mei heeft mijn vader zijn taxi naar een garage gebracht voor een reparatie. De reparatie duurde langer dan gepland en de garageeignaar maakte een afspraak met mijn vader dat de auto morgen klaar zal zijn.

's Avonds kreeg mijn vader een telefoon van een paniekerige garageeigenaar met de mededeling dat zijn taxi door 'iemand' was meegenomen en verderop in de straat tegen een boom aangeknald. En dat de politie de auto nu heeft weggetakeld.

Heel erg geschrokken is mijn vader meteen naar de garage gegaan. Onderweg heeft de politie ons gebeld en op de hoogte gebracht van de toen bekende feiten: forse schade aan de auto, waarschijnlijk totaal los, dubieus verhaal garageeigenaar, getuigenverklaringen aanwezig.

De garageeigenaar was inmiddels weg en zei telefonisch ons morgen pas te woord kunnen staan. De volgende dag hebben we hem gesproken om alle papieren in te vullen voor de verzekering. Hij was heel terughoudend en zei dat hij zijn papieren thuis heeft liggen en dat hij later op de middag deze gaat halen.

We hebben 4 uur lang gewacht totdat hij tegen ons zei dat dat hij een vermoeden heeft wie het gedaan heeft (volgens hem zelf via geruchten): een knul van 16 die volgens hem ooit stage heeft gelopen bij hem. Een half uur later kwam een jongen bij de garage aan terwijl wij nog steeds buiten stonden te wachten. Nu wij het inmiddels het wachten (4.5 uur lang) zat waren heb ik aan de garageeigenaar gevraagd of deze jongen de persoon is die in de auto heeft gereden. Hij zei 'ja'.

De avond ervoor heeft de garageeigenaar tegen de politie verklaard dat hij de bestuurder niet kent en dat de auto door een negroide man is meegenomen toen de sleutels in de auto waren en de motor draaiend. Deze jonge man die nu was gekomen heeft een lichte huidskleur. Ik heb hem om zijn gegevens gevraagd zodat we de papieren konden invullen. Dat weigerde hij, want zei hij: ik heb geen rijbewijs en ik ben 16.

Mijn vader herkende deze jonge man van 1 dag geleden omdat hij hier ook aan de auto's sleutelde en omdat hij af en toe auto's verplaatste uit de garage naar buiten en binnen.

We hebben toen dus de politie ingeschakeld. En deze zijn langsgekomen om zijn gegevens te notere en een korte verklaring op te nemen. We gaan binnenkort aangifte doen tegen de garageeigenaar en de bestuurder.

Mijn vraag is: Wij willen de schade verhalen op de garageeigenaar en de jonge man die de taxi tegen de boom heeft aangeknald. Wij willen deze twee aansprakelijk stellen. Moeten wij dat zelf doen middels een brief? Of gaat dat via rechtsbijstand? Wij willen de schade verhalen omdat de taxi WA verzekerd is en omdat de garageeigenaar een strafbaar heeft begaan (obstructie rechtsgang) en de jonge die daar dus ook werkte zonder een rijbewijs auto's liet rijden.

Wat zijn onze kansen? Slachtofferhulp hebben wij ook inmiddels ingeschakeld.

Als u een rechtsbijstandsverzekering heeft dan adviseer ik u die direct in te schakelen. Als het onder de dekking van de verzekering valt dan zullen die u verder helpen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag