Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Geachte heer, mevrouw,
Ik heb een huurovereenkomst van tijdelijke aard die binnenkort afloopt. Volgens de huurovereenkomst heb ik maar de mogelijkheid om 1 maal te verlengen met een periode van 1 jaar, en daar heb ik al gebruik van gemaakt. Ik wil echter nog niet verhuizen. Toen ik de huurovereenkomst tekende moest ik ook een ontruimingsverklaring tekenen waarin een boete van meer dan 300 euro per dag wordt genoemd als ik de woning niet ontruimd oplever voor het einde van het contract. Is de tijdelijke aard van deze huurovereenkomst legaal? Is de ontruimingsverklaring bindend?



Vaak is een huurovereenkomst die tijdelijk wordt genoemd, niet rechtsgeldig en is/ontstaat een overeenkomst voor onbepaalde tijd. Of daar in uw geval sprake van is, kan alleen beoordeeld worden door lezing van de overeenkomst en overleg over de precieze omstandigheden.

U kunt voor meer informatie / hulp vrijblijvend rechtstreeks contact opnemen met mij of een van de andere huurrechtjuristen hier, bijv. via de link onder dit antwoord die u ziet als u hebt ingelogd.


Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag