Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Geachte heer, mevrouw,

Ik heb 4 jaar gelden een nieuwe keuken gekocht met inbouw apparatuur. Omdat ik 4 apparaten van hetzelfde merk heb gekocht (Etna), is de garantie 8 jaar. Nu is na 4 jaar mijn ijskast kapot. Volgend de monteur niet meer te maken. Ze bieden me een nieuwe koelkast aan maar met aftrek van afschrijving. Dit betekent dat ik nog 185 euro moet betalen. Ik ben het hier niet mee eens en wilde graag weten wat mijn rechten zijn. Het kan en mag niet zo zijn dat een koelkast het na 4 jaar al begeeft en bijna de helft opnieuw moet gaan betalen. Ik hoor graag van u.

Met vriendelijke groet,



Ik begrijp uw frustratie, maar dit is wel gebruikelijk bij zo'n lange garantieperiode. U hoeft hier geen genoegen mee te nemen en mag er ook voor kiezen om de overeenkomst v.w.b. de koelkast te ontbinden, maar dan krijgt u niet het volledige bedrag terug. U heeft de koelkast nl. ook 4 jaar kunnen gebruiken en hoeft er niet beter van te worden. Wel is het zo dat het afschrijvingspercentage redelijk moet zijn. Van een koelkast mag u verwachten dat deze 8 tot 10 jaar meegaat, dus een afschrijving van rond de 40% is niet onredelijk.
Mijn advies is om voor de snelste en gemakkelijkste oplossing te gaan en te onderhandelen over de hoogte van de bijbetaling.


Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag