Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Geachte heer/mevrouw,

Ik had bij mijn huidige werkgever een contract voor bepaalde tijd. Ingangsdatum 01-06-2012 einddatum 01-06-2013.

Op 18-09-2012 heb ik een ondertekende werkgeversverklaring ontvangen dat bij gelijkblijvend functioneren, mijn contract zou worden omgezet naar onbepaalde tijd.

Op 04-01-2013 heb ik een schriftelijke beoordeling ontvangen. Waarin mijn functioneren als zeer goed werd omschreven. Hier zat een bonus en salarisverhoging aan gekoppeld.

Op 29-04-2013 Heb ik in een persoonlijk gesprek met mijn leidinggevende mondeling toezegging gekregen dat mijn contract zou worden omgezet naar onbepaalde tijd.

Op vrijdag 10-05-2013 is mijn leidinggevende hier plotseling op terug gekomen. Zij geeft als reden dat zij van de directie van ons bedrijf in het kader van de crisis geen tijdelijke mag omzetten in onbepaalde tijd. Op de vraag wat ik dan voor aanbod krijg, kon zij mij geen antwoord geven. Dit moet in een vergadering worden besproken en vindt plaats over 7 dagen van vandaag. Tot die tijd verblijf ik in onzekerheid.

Graag wil ik van u weten welke rechten ik kan ontlenen aan mijn mondelinge overeenkomst en de voorafgaande documentatie/beoordeling.

Met vriendelijke groet,



De beoordeling van een aantal maanden geleden wil niet per se zeggen dat u nu een zelfde beoordeling zou krijgen. Daar zit dus een ontsnappingsroute voor werkgever. En de mondelinge toezegging moet u kunnen bewijzen. Als men u weer een tijdelijke overeenkomst aanbiedt, raad ik u af om te proberen een vaste overeenkomst te krijgen. Dit zal een negatieve invloed hebben op de verhoudingen en wellicht zelfs een tijdelijke overeenkomst onmogelijk maken.

U kunt voor meer advies vrijblijvend rechtstreeks contact opnemen met mij of een van de andere arbeidsrechtjuristen hier, bijv. via de link 'direct contact' die u - als u heeft ingelogd - ziet bij dit antwoord.


Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Beste Monique,

Bedankt voor uw advies. Ik heb de mondelinge overeenkomst ook per e-mail bevestigd gekregen. Ik ben het met je eens dat het aanvechten van deze toezegging de verhoudingen flink zou kunnen verstoren. Het feit dat mijn leidinggevende zich verschuilt achter de directie, en claimt dat de beslissingsbevoegdheid bij haar is weggehaald zal de zaak alleen nog maar complexer maken. Ik heb dan ook besloten uw advies op te volgen en af te wachten welke aanbieding volgt. Het blijft frustrerend dat gemaakte afspraken zo gemakkelijk omzeild kunnen worden, en dat je er als werknemer niets van mag zeggen omdat je toekomst dan helemaal niet meer zeker is. Rest mij niets anders dan toekijken..




Uw positie is dus juridisch gezien sterker dan u eerst aangaf. U zou dan wellicht toch een visje uit kunnen gooien als men u een tijdelijk contract voorstelt.

U kunt voor meer advies vrijblijvend rechtstreeks contact opnemen met mij of een van de andere arbeidsrechtjuristen hier, bijv. via de link 'direct contact' die u - als u heeft ingelogd - ziet bij dit antwoord.


Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag