Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Geachte heer mevrouw,
Ik ben werknemer die 18 jaar heeft gewerkt bij een bedrijf.1,5 jaar ben ik ziek. Met het bedrijf ging niet goed. 4 maanden heb ik mijn salaris niet ontvangen. Het faillissement is op 14 februari jl aangevraagd.8 maart is door de rechter faillissement toegekend. Op 4 maart heeft de directeur( eigenaar) een auto van de zaak verkocht voor 750 euro en het bedrag aan mij gegeven. Ik heb het geld in ontvangst
genomen als een deel van achterstallige loon. Nu paar maanden later eist de curator deze 750 euro van mij terug. Hij noemt het paulianeuze rechtshandeling! Zou de curator het bedrag van eigenaar -director terug moeten vragen? En hoe kan ik als werknemer het beste handelen?

Ik hoop dat u mij een goede advies kan geven.
Bij voorbaat dank.
Met vriendelijke groet

Geachte vraagsteller,

Wat uw werkgever heeft gedaan is inderdaad een benadelingshandeling (ten aanzien van de boedel). Heeft u niet al een loonvorderingsprocedure gestart toen uw werkgever nalatig was te betalen? En heeft u zich al bij UWV ingeschreven en daar melding gemaakt van de achterstand?

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Geachte mevrouw Polderman,
Bedankt voor uw reactie. Inmiddels ben ik aangemeld bij UWV. De achterstallige loon word betaald door UWV tot 3 maanden terug.Bij mij blijven nog bijna 2 maanden onbetaald.Mijn vraag is of ik nog het bedrag van 750 euro moet terugbetalen naar de curator. Ik heb doorgegeven dat ik niet in staat ben om het bedrag terug te betalen en dat mijn financiële situatie op dit moment slecht is. Hierbij de antwoord van de curator:
Zoals eerder aangegeven, het bedrag ad € 750,00 zal terugbetaald moeten worden. Indien u persisteert in uw standpunt dat u niet in staat bent het voornoemd bedrag terug te betalen c.q. u geen betalingsregeling aan de curator voorstelt, dan overweegt de curator uw faillissement aan te vragen. Uiteraard hoop ik dat het zover niet hoeft te komen .


Met vriendelijke groet,



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag