Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Geachte heer/mevrouw,

Ik ben sinds 2,5 jaar gescheiden en een alleenstaande moeder van 2 kinderen waar ik geen allimentatie voor ontvang.
Om rond te kunnen komen ben ik in loondienst bij 2 bedrijven EN zzp-er. Hiermee kom ik netto per maand ongeveer uit op 600 - 700 euro aan inkomsten en heb ik dus grote moeite om de eindjes bij elkaar te knopen. Omdat ik zzp-er ben, kom ik niet in aanmerking voor een normale aanvullende bijstands uitkering.
Wel is mij gezegd dat ik een BBZ-uitkering kan aanvragen, maar dit is een renteloze lening waarvan ik weet dat ik dat nooit en te nimmer terug zou kunnen betalen.
Ik word van het kastje naar de muur gestuurd, moet mijn kinderen om het minste 'nee' verkopen en eerlijk gezegd ben ik echt ten einde raad. Wat voor opties heb ik nog als de instanties die mij zouden moeten helpen mij niet helpen? Ik houd dit psychisch ook niet lang meer vol.

Beste vraagsteller,
waarom ontvangt u geen alimentatie? u zou dat toch alsnog kunnen regelen?

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Daar ben ik inderdaad mee bezig, maar volgens de nieuwe regeling en het inkomen wat hij opgeeft, krijgen mijn kinderen niet meer dan 25 euro per maand.


Beste ,
is kinderalimentatie nooit eerder vastgesteld? Anders zou u kunnen proberen de achterstallige alimentatie tot 5 jaar terug te vorderen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor uw reactie. Ten tijde van de scheiding heeft de rechter besloten dat hij niet voldoende inkomsten heeft om ook maar iets voor de kinderen te kunnen betalen. Dus vanaf dat moment krijg ik niets. Ik heb wel eerder geïnformeerd, maar terugwerkende kracht? Daar is met geen woord over gerept.


Beste,
dit is goed nieuws want er is dus ooit eens een alimentatieregeling vastgesteld en dit maakt dat u kan proberen met terugwerkende kracht tot 5 jaar terug een herberekening uit te laten voeren. Mogelijk is toch dat uw ex gedurende genoemde periode meer draagkrachtig is geworden. Ik adviseer u naar het Juridisch Loket te gaan om u aldaar te laten voorlichten en desnoods via een toegevoegde advocaat een hoger alimentatiebedrag te vorderen. Succes!

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dat is heel fijn om te horen, dat zal ik zeker gaan doen! Ontzettend bedankt!!



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag