Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Geachte heer/mevrouw,

Ik ben nu 2,5 jaar gescheiden en momenteel alleenstaande moeder van 2 kinderen (13 en 11). Tijdens de scheiding is besloten door de rechter dat mijn ex niet in staat zou zijn om allimentatie te betalen.
In de afgelopen 2,5 jaar is hij hertrouwd met een buitenlandse, heeft haar inburgeringscursus betaald en haar hierheen gehaald en inmiddels een kindje gekregen. Ook heeft hij een appartement kunnen kopen en deze van top tot teen verbouwd/vernieuwd.
Met deze informatie ben ik opnieuw een procedure gestart om kinder allimentatie te krijgen. In verband met de nieuwe regeling per 01-04-2013 blijkt dat mijn kinderen maar voor 25 euro per maand aan allimentatie krijgen, omdat mijn ex te weinig zou verdienen met zijn eigen bedrijf.
Hoe kan het dat hij WEL een hypotheek kan krijgen met nog geen 1300 euro in de maand en dat mijn kinderen het maar moeten doen met 25 in de maand? Bezwarende woonlasten worden naar mijn weten niet meegerekend? Dat terwijl ik lager dan het bijstandsniveau zit als beginnende zzp-er. Ik heb dit al eerder aangekaart, maar het lijkt alsof iedereen denkt dat dit een soort van wraak actie van mijn kant zou zijn, terwijl dit absoluut niet het geval is. Dan zou ik immers direct in beroep gegaan zijn, lijkt mij.

Uw vraag is te veel op detailniveau gesteld. De juristen hier kennen de ins en outs van uw zaak niet. En al helemaal niet wat betreft zijn inkomensgegevens. Ik adviseer u dan ook te varen op datgene wat uw advocaat u zegt.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor uw reactie, maar mijn advocaat kan er verder niets aan doen zegt zij, omdat een rechter moet afgaan op het inkomen wat mijn ex op dat moment aan de rechtbank overlegt. Op het vraagstuk hoe het kan dat hij daarmee wel een hypotheek heeft kunnen krijgen, mag een rechter niet ingaan of verder op onderzoek uitgaan. Aldus mijn advocaat.


Uw advocaat heeft daar een punt, tenzij u zelf natuurlijk met genoeg aanwijzingen komt dat er sprake kan zijn van bijvoorbeeld bedrog of iets anders wat er aan kan schelen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag