Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Geachte heer / mevrouw,

Ik ben een verpleegkundige van 29 jaar en ik zit sinds januari 2013 helaas ziek thuis. Vanaf dit moment loop ik heel slecht (kleine stapjes, traag, doof gevoel in het been etc).
Gezien er afgelopen maand een achteruitgang heeft plaats gevonden heb ik voor buiten een rolstoel, en ik loop al sinds januari op krukken.

Afgelopen maanden heb ik diverse onderzoeken gehad en daar is nu uit gebleken dat ik gelukkig geen neurologisch probleem heb.
Naar alle waarschijnlijkheid heb ik een probleem met mijn bekken.
Hiervoor ga ik korte termijn naar een revalidatie arts omdat deze is gespecialiseerd in het bewegingsapparaat, en omdat die me weer kan leren lopen.

Recent heb ik van de arbo arts te horen gekregen dat ik weer moet beginnen om een paar uurtjes per week te gaan werken, gezien ik geen neurologisch probleem heb.
Deze beste man vergeet geloof ik dat ook na het krijgen van deze uitslag wel alle klachten nog bestaan, en ik mijn inziens dus niet in de mogelijkheid ben om een paar uur per week te gaan werken in mijn huidige functie als verpleegkundige.
Daar ik amper kan lopen en veel last van mijn linker dove been heb, met name na inspanning. Dit lijkt de arbo arts helaas niks te interesseren.

Mijn werkgever, een detacheringsbureau, gaat nu contact met mij opnemen om een plan van aanpak te maken. Ik vind dit opzich prima, maar ik wil wel verantwoord werk gaan doen en niet gaan proberen om mensen te tillen oid. Mijn baas is echter van mening dat ik dit wel moet proberen, want de arbo arts heeft dit aangegeven.

Zelf wil ik wel graag uitbreiden wat ik nu doe (koffie drinken 1x per week met de bewoners, activiteiten doen etc) op de plek waar mijn laatste detacherings project was. Ik vind het ook prima als zij een andere locatie zoeken waar ik licht werk kan proberen.

Maar de baas blijft er bij vast houden dat ik moet gaan proberen te werken als verpleegkundige, omdat hun moeten weten of ik dat nog kan of niet. Dit schijnt volgens hen met de wet poortwachter te maken hebben, zij moeten binnen 8 maanden weten of ik nog in deze functie kan werken blijkbaar.

Het botst nu tussen de arbo arts, mijn baas en mij omdat ik aan mijn gezondheid denk en het niet durf kan en wil om weer terug de verpleging in te gaan. Mijn inziens toon ik genoeg bereidwilligheid om actief bezig te zijn met mijn werk omdat ik nu al regelmatig naar het werk ga en ik heb aangegeven dat ik dit wil gaan uitbreiden.

Het uwv kan ik benaderen voor een deskundig oordeel onderzoek, maar ik weet niet of ik dan recht heb op door betaling van mijn loon in de tijd dat het uwv dit beoordeeld en ik hierop moet wachten?

Daarnaast wil ik hier gewoon het liefste met de baas uitkomen.
Van u zou ik graag willen weten of de baas en of arbo arts het wettelijk verplicht is (aan de hand van de wet poortwachter) om een plan op te stellen en dan kijkend naar wat ik kan en mag? Of dat ze inderdaad wettelijk moeten kijken of ik nog als verpleegkundige kan werken?

Het liefste zou ik dus gewoon mij 100 procent gaan richten op het revalidatie traject. Wel koffie te gaan drinken op het werk om met het werk verbonden te blijven. Mag ik dit zo aandragen of is dat wettelijk gezien niet een reeel voorstel?

Dankjewel!


ps: informatie gaarne vertrouwelijk behandelen

Beste vraagsteller,

Een deskundigenoordeel kost tegenwoordig 100 euro. U houdt uiteraard recht op loon tijdens deze periode. Uw werkgever kan voor het einde van het eerste ziektejaar laten beoordelen of u wellicht vervroegd een WIA keuring kan krijgen als blijkt dat u blijvend ongeschikt bent voor het eigen werk of ander passend werk binnen de organisatie.

U kunt vrijblijvend contact opnemen als u uitgebreider geinformeerd wilt worden.



Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag