Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Geachte heer/mevrouw,

Het volgende probleem is ontstaan, mijn ex heeft te horen gekregen op haar werk dat ze andere dagen moet gaan werken, nu heb ik vai een mediator een ouderschaps plan waarin sta dat ik elke woensdag onze dochter van 5 jaar oud heb, doordat ze nu andere dagen gaat werken is zij nu ook op de woensdag vrij en wil per 1 september onze dochter op woensdag bij haar houden kan ik dit tegen houden ?

Met vriendelijke groet

uit uw vraag leid ik af dat u in het verleden met uw ex-partner afspraken hebt gemaakt over de invulling van de zorg voor uw dochter. Uw ex-partner mag deze afspraken zonder uw medewerking niet eenzijdig wijzigen, dat kan enkel met uw instemming. Stemt u niet in, dan zal uw ex-partner de door hem/haar gewenste wijziging van het ouderschapsplan moeten voorleggen aan de rechter.

Indien uw ex-partner er voor mocht kiezen om tegen de afspraken in uw dochter op de woensdagen bij zich te houden, zonder dat hij/zij dit voorlegt aan de rechtbank, kunt u in kort geding nakoming van de afgesproken zorgregeling vragen.

U hebt voor het voeren van een procedure een advocaat nodig en ook in dit stadium kan dit al gewenst zijn. Uiteraard kunt u (vrijblijvend) contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag