Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Geachte heer/ mevrouw,

Het bedrijf waar ik werk is failliet en maakt een doorstart. Alle medewerkers zijn ontslagen en een aantal zullen een nieuw contract aangeboden krijgen.
Mijn vraag is of dit contract geaccepteerd moet worden. Vrijwel zeker gaat het om een contract voor bepaalde tijd en lagere inschaling. Daarnaast heb ik door een afgeronde studie vorig jaar een hogere opleiding en mogelijkheden welke niet meer passen bij de uitoefening van het huidige beroep. Ik werkte sinds 1999 bij deze werkgever. Ook heb ik grote twijfels of de doorstart zal werken met het nieuw gevormde management.
Ben ik verwijtbaar werkloos wanneer ik het nieuwe contract niet accepteer?



U loopt bij weigeren van een nieuwe arbeidsovereenkomst eventueel een risico dat u gekort wordt op een uitkering. Maar dat hangt er van af hoeveel slechter de overeenkomst zal zijn.

Ik raad u in ieder geval aan ervoor te zorgen dat er in de nieuwe overeenkomst een tussentijdse opzegmogelijkheid wordt overeengekomen zodat u ondertussen een andere baan kunt zoeken en als u die vindt, eerder kunt vertrekken.

U kunt voor meer informatie / hulp vrijblijvend rechtstreeks contact opnemen met mij of een van de andere arbeidsrechtjuristen hier, bijv. via de link onder dit antwoord die u ziet als u hebt ingelogd.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hartelijk dank voor uw antwoord.
Vandaag zal ik contact opnemen met het UWV afd. WW om te vragen hoe zij omgaan met de toetsing op verwijtbaarheid na faillissement.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag