Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Geachte heer / mevrouw,

De situatie is zo.

Mijn contract loopt binnenkort af, ik zit al een week of 3 thuis.
Het maakt mij onzeker, aangezien mijn hypotheek en zo wel doorlopen.

Werkgever benaderd paar dagen terug wat zijn de vooruitzichten, hij weet niet wat de vooruitzichten zijn en om die reden weet hij ook niet of hij het contract wil gaan verlengen. (wat rond 20 april afloopt)

Wat hij wil is het contract ontbinden, met wederzijdse goedkeuring., is voor hem interessant, voor mij is het nadelig, ik ga er niet op in (heb het nagevraagd)

Ik heb wel mijn CV geactiveerd op werk.nl, word al benaderd door bedrijfjes (meer detacheringburueas)

Stel dat die toekomstige werkgever met een voorstel komt, contract tekenen en ik doe het.

En mijn baas geeft aan vooruitzichten zijn goed, ik verlengt jou contract. (waarschijnlijk met een half jaar)

Ik heb het contract bij die nieuwe werkgever getekend, maar binnen 2 weken sta ik op straat aantal order zijn geannuleerd., dus ww uitkering aanvragen.

Wat is het risico om dit te doen, heb ik recht op een uitkering of is het verstandiger om het 3e contract bij de huidige werkgever te tekenen.

Bedankt alvast.

Beste,

Omdat u nog niet weet of uw contract wordt verlengd, doet u er verstandig aan om serieus de aanbiedingen van potentiele werkgevers te onderzoeken.

Uw huidige werkgever hoeft de overeenkomst niet met wederzijds goedvinden te beeindigen want het contract loopt immers over een maand af. Stem dus niet in met een dergelijke beeindiging!

U heeft na 20 april wellicht recht op een WW uitkering en ook als uw nieuwe werkgever na een contract voor bepaalde tijd geen werk meer voor u heeft, heeft u nog uw WW rechten.

Mijn advies:
Ga vooral in gesprek voor ander werk en reken niet op een contractverlening bij uw huidige werkgever. Het contract met uw huidige werkgever niet opzeggen; die loopt automatisch af rond 20 april.

Succes en vriendelijke groet,

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor de info.

De andere vraag wat voor mij het belangrijkste was.

Mocht mijn werkgever het contract toch willen verlengen, en ik stem er niet mee in, omdat ik elders een contract getekend heb, bij een andere baas, en het gaat bij de nieuwe baas na 2 weken bergafwaarts, wat kunnen dan de nadelen zijn ?
Heb ik dan nog wel recht op een uitkering.


Als u bij nu in zee gaat met een andere werkgever en u wordt bijvoorbeeld in uw proeftijd ontslagen, dan zal het UWV rekening houden met het loon dat u verdiende bij de huidge werkgever. U bent uw (opgebouwde) rechten niet zomaar kwijt.

U moet UWV natuurlijk wel kunnen uitleggen dat u met het oog op continuiteit van salaris een ander contract heeft getekend. Ik neem aan dat dat geen problemen oplevert, nu u aan de huidige werkgever heeft gevraagd om een contractverlenging.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor de info.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag